Hva å gjøre med lilla blomster som vokser på gressløk

May 6

Hva å gjøre med lilla blomster som vokser på gressløk

Gressløk tilhører løk familie, men kommer tilbake hvert år. De dukker opp tidlig på våren, som unge anbudet gress-lignende skyter. Lilla blomster dukke opp i slutten av våren. Blomstene er 1 til 1 1/2 inches tvers, og består av mange fibrøs kronblad. Petals har en svak løk smak og aroma.

Kulinariske bruk

Gressløk blomstrer gjør fargerik pynt i mange friske og bakt retter. Klipp blomstrer på sin base og halvert blomster, eller bruke dem hele. Vask dem og dryss av blomster eller kronblader over salater og andre retter for en frisk, mild løk smak. Bland dem med kremost, rømme, grønn løk og pepper for en flavorful ost spres, eller legge dem til eddik for smaken. Plasser gressløk blomstrer i en brun bag og lagre dem i et kjølig, tørt sted i opptil tre uker å tørke. Lagre tørket gressløk i plastposer eller glass krukkene. Bruk bare gressløk ugressdrepere og plantevernmidler i maten.

Blomsterdekorasjoner

Klipp gressløk blomstre stilker på jord nivå og plassere dem i en vase med våren ville blomster og pærer for et uvanlig tillegg til kutt blomsterdekorasjoner. Blomstene har en liten løk aroma, så vise dem med duftende blomster, for eksempel peoner eller syriner, som vil skjule sin lukt. Par frisk gressløk med valmuer, iris, påskeliljer eller tusenfryd for en naturlig skjerm. Gressløk blomstrer holde ikke opp i tørket ordninger, men pleier å falle fra hverandre.

Hage bruker

La blomstrer på anlegget for en fargerik tillegg til urtehagen. Vokse gressløk i en stor gryte med stemorsblomster og blomstrende kål på en slående våren beholder arrangement. Brette gressløk blant grønnsakene i grønnsakshage til avskrekke kaniner. Kuttet blomstrende stammer tilbake til jord nivå når blomstene begynner å falme. Dette hindrer gressløk anlegget i å produsere frø, som reduserer kraft og kvaliteten på smaken.

Vekstforhold

Gressløk er en av de enkleste urtene å vokse. Kaste dem i en solfylt hage beliggenhet eller plante dem med stauder. De tolererer delvis skygge, men de vokser best med minst seks timer med sollys daglig. Blomstene blomstrer i slutten av våren og sommeren bare, men bladverket fortsetter å vokse godt inn i vinteren. Dele gressløk hver to til tre år for å øke vigor.