Husoldning planter som vokser Under lysrør

February 27

Husoldning planter som vokser Under lysrør

Hvor godt planter vokser under visse lys, avhenger av kvaliteten på lyset og type anlegg. Kvaliteten på lyset bestemmes av fargen på lys bølger den avgir. Kunstig lys, slik som gir av vokse lysene, kan etterligne essensielle kvaliteter av sollys ved å inkludere mange forskjellige farger av lys bølger, men ikke alle er nødvendig for planter å vokse. Blått lys bølger alene, den viktigste typen slippes ut av lysrør, støtter vekst av løv og kan brukes med hell å vokse mange forskjellige typer potteplanter.

Dårlige planter

Houseplants som trenger bare et lavt nivå av lys for å vokse godt kan dra nytte av nesten alle slags fluorescerende lys oppsett. Disse plantene ikke trenger å bli plassert for nær lysene, og vil kunne trives selv om lysrør er flere fot fra dem. Svigermorstunge, også kjent som «svigermor tungen"for piggete, vridd veksten er et eksempel på en hardfør plante som trives med lave nivåer av lys og vil blomstre hvis dyrket under fluorescerende lys.

Bright lys planter

Noen houseplants krever veldig lys for å kunne vokse godt, men i mange tilfeller det spiller ingen rolle hva kilden til lyset er. Leafy grønne houseplants som trenger mye lys vil trives hvis lysrør er plassert nær dem, ca 4-6 inches unna. Denne avstanden gir ikke bare nødvendig kvaliteten på lyset, men også intensiteten eller lysstyrken, at noen planter trenger. Dracaena marginata kan bli ganske store, opp til 12 fot høy, under fluorescerende lys, men må utvises justere høyden på lysene som planten vokser.

Kjøkken planter

Mange typer urter kan dyrkes under fluorescerende lys for bruk på kjøkkenet. Så lenge lyset holdes innen et par tommene av topper av planter, godbiter kulinariske som peppermynte, oregano, persille og timian vil vokse raskt og enkelt på en kjøkken hylle med en to-pære fluorescent light fixture suspendert direkte over dem. Urtene bør enten trimmes for å beholde samme høyde eller lampen løftes som plantene vokser. Det er også viktig å velge urter som vokser til omtrent samme størrelse, slik at lyset er jevnt fordelt over alle planter.

Hengende planter

Planter som vokser i kurver, etterfølgende over kanten, kan dyrkes med hell med en light fixture plassert rett over plantene. Lyset kan være en del av kurven, festet til veggen eller i taket, eller det kan plasseres i en gulvlampe del som er rettet mot anlegget. Kompakt lysrør fungerer godt for denne typen en ordning, og slike anlegg som "Snikende Charlie" og "Wandering jøde" vil trives det.