Husholdningenes bruken av flytende ammoniakk

September 5

Ammoniakk er en blanding av hydrogen og nitrogen som er mye brukt i ulike applikasjoner, fra produksjon av gjødsel til rakett drivstoff. Selv om det er en farlig kjemisk, er det brukt i vanlige husholdninger i flere tiår, spesielt ved rengjøring. Så lenge det holdes borte fra barn og kjæledyr, kan det ha store husholdning programmer.

Fjerne fett

Legg noen dråper flytende ammoniakk til en kopp vann og bruke løsningen for å fjerne fett fra panner, retter, synker, bad fliser, kar, gulv og andre overflater. I motsetning til andre kjemisk-baserte såper og brus skade ammoniakk også ikke hendene. Varme ditt mikrobølgeovn i et minutt, slå den av og la en bolle med fortynnet væske ammoniakken inne det over natten. I morgen, kan alt fettet som hadde bygget inne apparatet lett tørkes med en myk klut.

Å rengjøre Glass

Ammoniakk fungerer som en utmerket rengjøringsmiddel, og brukes vanligvis for rengjøring glass Vinduer og dører. Bland 1/2 kopp hvit eddik, 1/2 kopp ammoniakk og 2 ss. cornstarch i en bøtte med vann og bruke løsningen for å rengjøre windows og vinduskarmene med en svamp. Alternativt, bare legge til 1/2 kopp ammoniakk en gallon av vann og ren Vindusglassene med en myk klut. Hvis du har farget blomstervaser, lysestaker eller carafes, deretter hell flytende ammoniakk på mark flekken og la den stå i syv-åtte timer eller over natten. I morgen, gni mark forsiktig og skyll.

Å frastøte møll og spredt dyrene

Hvis møll har infested hus, blande 1/2 kopp ammoniakk i 1 L vann og vask kjøkken hyller, skuffer og skap med løsningen. Når gjort, tillate spaces til luft tørr. For å holde spredt dyrene fra din søppel bøtte, spray ammoniakk og vann rundt.

Å rengjøre metaller

Hell 1/2 kopp flytende ammoniakk i en kopp varmt vann og suge gull eller sølv smykker og andre elementer i løsningen i 10 minutter. Forsiktig tørke bitene rent med en klut og la dem air-dry på egenhånd. Denne prosessen er ikke anbefalt for stykker som har perler eller andre steiner innebygd i dem, fordi ammoniakk kan skade deres overflate eller kjedelig utseende. Hvis du har et utstillingsvindu laget av messing, dyppe en myk børste flytende ammoniakk og skrubbe forsiktig for en renere og blankere utseende.

Vask klær

Overraskende, har ammoniakk muligheten til å fjerne en rekke flekker fra klær, inkludert de av urin, blod, blyantstreker og svette. Mix ammoniakk, oppvaskmiddel og vann i like mengder, lagre løsningen i en sprayflaske og bruke det direkte på flekken. La det sitte i to til tre minutter og skyll. Dette fjerner de fleste typer ikke-fet flekker fra klær. Bland en kopp ammoniakk i 2 L med varmt vann og bruk en svamp for å løfte flekker fra møbeltrekk og tepper. La dem tørre og gjenta om nødvendig.