Husholdning bruker av klor

April 26

Klor er et element som er vanlig i nesten alle hjem. Ikke bare gjør klor bleke stoffer så den aktive ingrediensen i blekemiddel, siden 1785 det har blitt brukt som desinfeksjonsmiddel for å drepe bakterier. Det er sterk nok til å hindre spredning av sykdommer som kolera når det legges til drikkevann. Klor er også en ingrediens i syntetiske materialer laget av plast, vinyl og nylon, som er ofte funnet i og rundt hjem.

Funksjonen

De fleste husholdninger holder en flaske klor på hånden. Hvite stoffer hvitvaskede i klor komme ut av maskin helt hvit. Men hvis ved en tilfeldighet du vasket fargede klær i blekemiddel, vil de være hvit, også. Ikke bare tar blekemiddel ut flekker, også desinfiserer vaskemaskinen.

Effekter

Når du skylle ren baby flasker, leker, brystvorter og brodert kopper i en løsning av 1 ss. blekemiddel og 1 gallon av vann, fungerer klor som desinfeksjonsmiddel. En sterkere klor løsning av 3/4 kopp blekemiddel i en gallon av vann desinfiserer overflater som barnestoler og tellere.

Typer

Foruten blande din egen klor løsning for husholdningsbruk, er mange kommersielt forberedt rengjøringsprodukter finnes på din lokale matbutikk som inneholder klor. Disse er pakket de fleste hensyn i spraybokser, spray flasker, disponibel kluter og løselig tabletter etter formål. Hovedfordelen av alle disse elementene er at de er enkle å bruke og de desinfisere hjemmet. Klor er faktisk sterk nok desinfeksjonsmiddel bruke mot bakterier som forårsaker Legionærenes sykdom.

Fordeler

Flere vanlig husoldning produktene inneholder klor. En form for klor, subsyrer, brukes til å behandle drikkevann og chlorinate svømmebasseng. Klor er dødelig for mange insekter slik det er brukt som en ingrediens i noen plantevernmidler. Det er også en ingrediens i bremsevæske flytende, overføring, og silisium sjetonger med elektronisk utstyr og datamaskiner. Klor brukes også til å lage PVC rør, vinyl svømmebasseng liners, fotballer og nonstick belegg for kokekar.

Historie

Klor er et element, No. 17 i periodesystemet. Carl Wilhelm Scheele, en svensk kjemiker, var først til å studere egenskapene til klor i 1774. Så tidlig som i 1785 brukte folk klor for å bleke stoff. 1847 begynte klor å desinfisere fødselspermisjon avdelinger i Østerrike. Deretter av 1850 brukt John Snow klor for å behandle Londons vannforsyning. Hans mål var å hindre spredning av kolera i byen. Av 1918 behandlet etter samfunnet vann leverandørene i USA vann med klor som en måte å hindre spredning av vann-sykdommer.