Huset planter som er giftige for mennesker

July 19

Huset planter kle opp og legge til farge og skjønnhet til hjemmet. De kan også hjelpe rense luften, men det er mange vanlige stueplanter er giftige for mennesker. De fleste huset planter stammer fra tropiske klimaer fordi de trives godt i dårlige lysforhold, men mange av dem kan forårsake hudirritasjoner, allergi og noen kan også være dødelig svelging. Derfor er det viktig å vite om planter i ditt hjem er giftige eller ikke. Hvis du har giftige huset planter, vet du trenger og omsorg for seg eiendom.

Typer av giftige huset planter

Det finnes mange typer huset planter som er giftige for mennesker på noen måte. Det ville være umulig å liste dem alle her, men noen av vanligste er Amaryllis, Christmas Holly, påskeliljer, engelsk eføy, påske Lilies, Ficus, julestjerne, kaktus og Snake Plant. Det er mange flere som du må være klar over, så hvis ikke du er sikker på om en bestemt plante er giftige eller ikke, anbefales det at du undersøker det før bringe den inn i hjemmet ditt.

Komme utdannet

Hvis du liker ideen om å ha huset planter i ditt hjem, anbefales det at du tar deg tid til å bli utdannet. Lær om planter som du vokser og vite i hvilken grad de anses giftige. Noen planter vil forårsake hudirritasjon når du kommer i kontakt med dem. Noen vil gjøre deg syk hvis deler av anlegget inntatt, og andre kan også være dødelig. Ikke bare bør du vite fellesnavnet for planter, men det er viktig å kjenne sitt vitenskapelige navn også i tilfelle en ulykke. Dette er viktig fordi det vitenskapelige navnet vil alltid være den samme men vanlig navn kan være forskjellige, avhengig av hvor du bor.

Giftige huset planter og barn

Små barn er veldig nysgjerrig, og de vanligvis har ikke en problem stikke ting i deres munn å se hva det smaker. Det er derfor giften kontroll center Hjelpetelefoner ofte motta samtaler om barn som har spist en del av et hus-anlegg. Du kan ikke anta at et barn vet ikke for å spise anlegget. Selv om du har fortalt dem ikke å, det er best å ta forholdsregler å sikre deres sikkerhet istedet for håpende nysgjerrigheten blir ikke best av dem. Holde giftige planter et barns rekkevidde - eller enda bedre – ut hjemme helt.

Hva gjør ved forgiftning ved ulykke

Hver gang du har giftige huset planter i hjemmet, vil det være en risiko for en ulykke inntreffer. Hvis du står overfor anlegget forgiftning, må du vite hva å gjøre. Dette første trinnet er å avgjøre alvoret i problemet. Hvis det er bare en mild utslett som skyldes irritasjon, kan dette vanligvis være ivaretatt hjemme. Men hvis anlegget har vært ingested, og barnet viser tegn til forgiftning, må du identifisere anlegget og ringe giften kontroll Hotline for instruksjoner. Når du tar barnet til sykehuset, ta anlegget med så de kan se nøyaktig hva barnet inntatt.

Hvordan forhindre forgiftning ved ulykke med huset planter

Hvis du oppdager din favoritt plante er giftig, betyr dette at du må fjerne den fra hjemmet ditt, men det betyr at du trenger å ta forebyggende tiltak. De fleste planter er bare giftig hvis ingested eller håndteres feilaktig. Snakk med barna og forklare at planter kan være farlig og ikke bør spilles med eller plassert i munnen. Men anbefales det at du gå ett skritt videre og plassere huset planter i området som ikke kan nås av barn eller kjæledyr. Dette bør eliminere eller i det minste, redusere risikoen for forgiftning ved ulykke.