Huset planter i lav fuktighet

October 1

Huset planter i lav fuktighet

Det er mer involvert i vellykket voksende houseplants enn fôring og vanning plantene å holde dem i live. Mengden av fuktighet i luften spiller en stor rolle i livet til en houseplant. Det er viktig å vite og forstå virkningen av miljøet som omgir en innendørs huset plante, så justeringer kan gjøres for å utvide planteliv, ifølge University of Saskatchewan forlengelsen divisjon.

Fuktighet grunnleggende

Luftfuktigheten er mengden vann som er i luften på et gitt tidspunkt; Det er også referert til som "relativ luftfuktighet." Oftest formidles fuktigheten i luften som en prosent. Denne prosentandelen representerer mengden vann luften har i den. En prognose av 50 prosent fuktighet betyr luften har absorbert 50 prosent av samlet kapasitet for vann. En luftfuktigheten på 100 prosent betyr luften har nådd sitt maksimum og kan ikke holde lenger vann. Høyeste fuktighet målingene er vanligvis på varme dager fordi varme holder mer vann.

Fuktighet i planter

Fuktighet hjelper planter kontroll av tap av fuktighet. En plante krever ganske mye fuktighet, så mye slik at luftfuktigheten inne en plante er nesten 100 prosent. En plantens blad har små porer kalt stomata. Stomata hjelpe absorpsjon av karbondioksid og utgivelsen av oksygen og vann. Når en plante vokser i et tørt rom, er fuktighet tapt gjennom stomata.

Den gjennomsnittlige houseplant foretrekker et miljø med et luftfuktighet rundt 60 prosent, ifølge University of Saskatchewan. Cactus eller en ørken plante pleier å favorisere en luftfuktigheten 30 prosent mens tropiske planter, derimot, trenger store mengder fuktighet og foretrekker en luftfuktigheten på 90 prosent.

Lav-fuktighet symptomer

Når luftfuktigheten som omgir en plante er for lav, vil den nye bladene som spire bli skadet. Eldre bladene på anlegget vil begynne å falle av, og i de fleste tilfeller blomsterknopper vil dø og faller av anlegget snart etter bud åpnes.

Økende luftfuktighet

Øke luftfuktigheten rundt planter kan være en enkel fastsette. Luftfuktere er tilgjengelig gjennom en rekke lokale butikker og de kommer i ulike størrelser. Hvis du vil endre luftfuktigheten i et hjem, kan en luftfukter være festet til ovnen. For mindre områder, er bærbare luftfuktere plassert i plasseringen der justering er nødvendig.

Hvis kjøper en luftfukter ikke er et alternativ, kan du prøve å flytte planter til badet eller kjøkkenet hvor luftfuktigheten er høyere. Også prøve å plassere planter i grupper. Fuktighet fra én plante kan ofte hjelpe økningen av fuktigheten for en annen plante.

Houseplants for lav fuktighet

Hvis du bor i et område som er utsatt for lav fuktighet, er det best å ha plantene som trives i lav fuktighet som kaktus. Kaktus er kjent som saftige planter eller tykk-skinned planter som lagrer vann og de er vanligvis innfødt til tørre områder. Jade anlegget, en annen Saftplante, er en busk som anlegg som kan rote og holdt innendørs, i henhold til online ressurs Dave's Garden. Om lag 50 prosent av en jade plante jord skal sand eller sandete så vann avløp unna.