Humle vs honningbie

July 9

Humle vs honningbie

Humler og honning bier flyr insekter nært knyttet til veps og maur. Alle bier er familiemedlemmer vitenskapelig kjent som Apidae. Begge arter er kjent for sin rolle i pollinering av blomster og matavlinger. Honning bier er ofte dyrket av apiculturists for sin produksjon av honning og bivoks. Humle koloniene er vanligvis plassert i midlertidige elveblest som benyttes av bier i bare ett år. Honning bier tendens til å bygge mer permanent, flerårig strukturer huset kolonien i mange år.

Identifikasjon

I Apidae familien er Humler medlemmer av slekten Bombus. Med mer enn 250 arter finnes de hovedsakelig i den nordlige halvkulen. Som honning bier, Humler er sosiale insekter som har svart og gul kropp hår, gi dem en fuzzy utseende. Noen mindre kjente arter har rød eller oransje på kroppen, mens andre synes å være helt svart. Honning bier synes å være mer slanke enn Humler og har en gylden farge med noen svart merkingen. Det er bare syv kjente arter av honeybee i verden.

Habitat

Med nesten 20.000 arter av bier kjent for menneskeheten, finnes de på hvert kontinent, med unntak av Antarktis. De bor alle områder av planeten som inneholder blomstrende planter som må være pollinated av insekter. I mange områder av verden heve bee bønder honning bier i menneskeskapte strukturer for den uttrykkelige formålet å pollinerende avlinger. Bønder med avlinger vokser i veksthus ofte kjøpe små elveblest av Humler for pollinering avlinger inne. Uten bier og andre insekter pollinatorer må avlinger være pollinated for hånd, som er en langtekkelig prosess.

Fordeler

Bier gi en rekke tjenester som nytte menneskeheten. I tillegg til deres pollinerende innsats er de også ansvarlig for deling. Deling mellom lignende varianter kan styrke anlegget belastningen, slik at det blir mer motstandsdyktig mot sykdom og bedre produsent av sin beskjære. Honning bier er også leverandører av en fin voks som sjelden røyker når brent og mange varianter av honning. Fargen og smaken honning kan variere basert på typen og kvaliteten av blomst som bier har vært å samle pollen fra.

Honning fakta

Honning er den primære matvaren som produseres av bier. Når samlet inn og lagret i glass for forbrukerne, har honning en uendelig holdbarhet. Det er den eneste maten som ikke stadig ødelegger. Selv om det kan utkrystallisere, kan det være flytende igjen ved å bruke varme. Honning er også anti-bakteriell, gjør den en utmerket dressing for sår. De siste årene, har leger benyttet honning å helbrede sår på lemmer av diabetespasienter, minske behovet for amputasjoner grunn til koldbrann.

Konservering

Humler er viktig vill anlegget pollinators. Som honning bier, deres tall har falt de siste årene. I Storbritannia har to varianter av Humler blitt utryddet i løpet av de siste 100 år. Andre har vært ansett å være truet og har anerkjent som Art trenger bevaring aktivitet. Denne generelle nedgangen bee bestander kalles Colony Collapse Disorder. Ingen én årsak er fastslått.