Høyde & bredden på en vanlig lilla Bush

January 25

Høyde & bredden på en vanlig lilla Bush

Den vanlige lilla (Syringa vulgaris), også kalt fransk lilac, har vært en Gartners favoritt i århundrer. Vanligste syriner er stor, voksende 8-15 fot høy, med svært parfymert blomster. Men med mer enn 2000 felles lilla Sorter, huseiere med liten målestokk skal ikke føle seg utelatt - lilla varianter er tilgjengelige i en rekke størrelser, farger og sykdomsresistens. Vanligste syriner vokser best i US Department of Agriculture hardførhet soner 3 til 7, i full sol. De vil vokse i delvis skygge, men blomstre mindre. Syriner produsere enkle eller doble blomster våren. Blomstene er vanligvis hvit eller nyanser av blått, rosa, lilla, magenta eller fiolett.

Høye syriner

Standard vanlige syriner kan vokse til ca 15 fot høy. Busker har en spredning av 6 til 12 fot. Blomster kan være enkle eller doble, og er verdsatt for sin skjønnhet og duft både i hagen og kutt blomsterdekorasjoner. "Følelse" har mørk lilla flower petals trimmet i hvitt som tiltrekker hummingbirds og sommerfugler. "Angel White" er en mer varme-tolerant variasjon, voksende sonen 8. Denne varianten vokser 12 fot høy med en spredning av opp til 10 fot, og produserer ren hvite blomster fra våren til forsommeren. "Lavendel Lady" vokser også 12 fot høy, med en smalere form på bare 6 fot bred. En rask dyrker og sen bloomer, denne varianten kan vokse i hagene til sonen 8.

Middels syriner

En midt i sesongen bloomer, "Charles Joly" er kortere enn noen syriner, økende til 10 fot høye med kompakte 6-fots spredning. Denne doble magenta blomster variasjonen er også litt mer varme tolerant, egnet for soner 3 til 8. "Monge," som vokser 8 fot høy med en spredning av 7 til 10 fot, også blomstrer i midten av våren, produsere dyp rød-lilla blomster. Denne varianten er hardføre i soner 3 til 7.

Liten syriner

Hvis du har en liten hage plass eller vil prøve voksende syriner beholdere, Velg en plante som "Little Boy Blue", også kalt "Lurer på Blue," som bare vokser 3 til 5 fot høy, med et lignende oppslag. Denne varianten produserer himmelblå, enkelt blomster begynnelsen i April, og er hardføre i soner 3 til 7. Vokser 5 til 10 fot høye med en bredde på 4 til 7 fot, Syringa vulgaris "Mme. Lemoine" er bare hardføre i soner 3b til 6b. Prangende hvite blomster vises i tidlig på våren og kan fortsette til mai. "Marie Frances," hardfør i soner 3 til 7, vokser 5 til 7 fot høye og sprer 4 til 6 fot. Enkelt, lys rosa blomster rundt April og fortsetter til mai.

Kontrollere lilla størrelse

Kontrollere høyde og bredde av din lilla busker ved å klippe dem tilbake så snart plantene ferdig blomstrer. For å bevare neste års blomstrer, bare fjerne omtrent en tredjedel av anleggets største grener. Hvis en busk blir leggy og formløse, forynge lilla ved å kutte det ned til omtrent 18 inches høy. Anlegget vil returnere våren, men kan ikke blomstrer hele til året.