Høy alkaliske planter

September 23

Høy alkaliske planter

Alkalitet og Surhet er ekstreme på pH-skalaen. Planter generelt foretrekker jord som er litt surt eller litt alkaliske - vanligvis med en pH rekke 6 til 7. Noen varianter trives i høyere alkalisk jord, over 7, og noen planter trives i jord så høyt som 8. Planter foretrekker alkalisk jord er best plantet i høst, ifølge Montana State University. Planter som har dødd bør ikke være gravd opp fordi røttene vil holde næringsstoffer og gi befruktning for nye planter.

Acacia

Acacia kommer fra subtropiske områder hvor jorden er tørr og svært alkalisk, som er vanlig i tørre områder. Disse plantene har derfor tilpasset et alkalisk miljø.

Kål

Kål er ikke bare tolerante av svært høy alkalisk jord, men de er i stand til å senke pH i jorda slik at de kan ta opp næringsstoffer i jorden, ifølge Plantea. Derfor kan de plantes i stedet for å senke jord pH med kompost.

Blomkål

Blomkål er svært alkalisk og er en viktig komponent i alkalisk kosthold. Alkalisk kosthold er et alternativ helse kosthold som forsøker å forbedre diettens helse ved å balansere kroppens interne pH.

Selleri

Selleri foretrekker temperaturer som er kjølig og fuktig, men tåler varmt og tørt klima i svært alkalisk jord, ifølge Plantea.

Daddelpalmer

Daddelpalmer er svært allsidig planter som kan overleve i mange miljøer, ifølge Naturland. Mens de ikke ønsker det, kan daddelpalmer håndtere jord som har en alkalitet så høyt som pH 8. Jord må også veldig god drenering og har som reiser svært dyp, siden daddelpalmer liker å etablere sine røtter veldig dyp.

Geranier

Geranier er noe som kål. De gjør alkalisk jord surere, ifølge Patent Storm. Deres biomasse produserer en essensiell olje som er veldig sterkt surt. Forskere tror at denne oljen kan være et viktig verktøy i å gjenopprette surheten i jord som har blitt for alkaliske. Denne oljen er også brukt i parfyme på grunn av sin behagelig duft.

Mediterranean planter

Oleander, oliven og granateple er tre planter som kommer fra Middelhavet og er glad for å etablere sine røtter i alkalisk jord, etter solnedgang. Disse Mediterranean planter trenger ikke kompost og de trenger ikke å være vannet svært ofte fordi de er motstandsdyktig mot tørke.