Høsten grønnsaker Planting Guide for Midtvesten

January 15

Fall i Midtvesten, er når temperaturen er mer moderat, fuktighet mer rikelig og insekter mindre ROV, en utmerket tid for planting grønnsaker. Med USDA hardførhet soner mellom 4a i deler av Nord- og Sør-Dakota, Iowa og Nebraska 7b i deler av Missouri og Indiana, støtter Midtvesten fall klimaet en rekke produkter og utvidet for en gartner.

Planlegging

Huske fall hagen på når du planlegger våren, råder Purdue University samarbeidende forlengelse. Hagesenter imøtekomme til våren planting; de kanskje ikke har frø eller transplantasjoner høsten. Bestille ekstra for favoritter og planlegger starter inne din egen transplantasjon av de variantene som ikke tar godt til direkte seeding. For å beregne når å starte frø, bestemme omtrentlig dato for det første hard fryser fall i området, når temperaturene nå 28 grader F. (filtypen tjenesten vil kunne fortelle deg.) Se på frøet pakken å finne ut hvor lenge frøene må nå modenhet, og så dem utenfor minst at mange dager før første vanskelig fryse. Starte frø inni i transplantasjoner minst 6 uker før planting utenfor.

Forberedelse

Fjern alle ugress og restene av tidligere avlinger fra hagen sengen. Dyrke eller spade jord til en dybde på 6 til 8 inches. Hvis bakken var befruktet for en tidligere avling, kan det ikke trenger mer gjødsel, spesielt hvis du plante lys-fôring grønnsaker som greener. Hvis du plante tunge matere som rosenkål og kål, innarbeide en fullstendig detaljert gjødsel, som 12-12-12, for hver 100 kvadrat fot av jord.

Velge planter

Lang sesong varme elskere som tomater og agurk er ikke et alternativ for en høst grønnsakshage, men mange andre varianter er. Våren grønnsaker som salat og spinat som boltet og sette frø i varmen av forsommeren kan bli sådd for å spire i varmen av sommeren og nå modenhet kjølige tidlig høst. Tidlig raskt voksende rot avlinger som neper, reddiker og rødbeter som allerede er høstet og spist kan bli sådd igjen for en andre avling. Cool-kjærlig transplantasjoner som rosenkål, brokkoli og blomkål vil smake enda søtere etter et kyss av frost.

Planting

Frø spiring kan være litt kinkig i en høst-hage. Tunge jord kan danne en skorpe i varmen sen sommer, som kan hindre spirende. Holde jorda fuktig. Frø av erter, salat og spinat er motvillige til å spire hvis temperaturer fortsatt over 85 grader F. En midlertidig skygge klut og en lys mulch kompost eller vermikulitt vil hjelpe, eller starte frø inni kule huset og plante utenfor senere. Det hjelper også for å plante frø litt dypere enn anbefalt på frøet pakken, fordi jorden er kjøligere.

Beskyttelse

Høsten grønnsaker varierer i deres toleranse for kulde. Rødbeter, vårløk, reddik og greener kan stå lett frost (temperaturene til 30 til 32 grader F). Kål, brokkoli og blomkål kan ta temperaturen enda lavere. Men vær forberedt på å handle om en freak tidlig fryse er spådd for ditt område. Tidlig frost følges ofte av flere uker med mildvær, så vær klar til å dekke fall grønnsaker med et teppe eller flere tomme melk kanner hvis unseasonably iskaldt Vær truer.