Hosta beskrivelser

July 8

Hosta beskrivelser

Barnehager, kataloger og samlere ville være hardt pressede å dechiffrere flere beskrivende vilkår når du arbeider med 2500 ulike varianter av hosta. For å avklare bedømme og katalogisering av hostas, har amerikanske Hosta Society en ordbok av standardiserte beskrivelser.

Størrelse

Registrerte hostas faller i seks forskjellige størrelser kategorier, basert på høyden og gjennomsnittlig blad areal. Dverg hostas er mindre enn 4 inches høy, miniatyrer er 4-6 inches høy og små hostas er 6 til 10 tommer høyt. Middels hostas vokser opp til 18 inches, store hostas opp til 28 inches og "giant" hostas vokse over 28 inches høy.

Tekstur

Hosta blader har forskjellige former og teksturer som gir stauder sin sjarm. Seersuckering hostas har tungt vattert blader, ligner seersucker stoff. Bølgende blader har en samlet wave til bladet, mens piecrust blader har en bølgete effekt langs margen. Vridd blader rotere rundt en imaginær midtlinjen glabrous bladene er glatt. Rugose bladene er tykk og relativt stiv.

Farge

Farge er den mest synlige beskrivende faktoren når katalogisering hostas. Flekkete blader har liten, tilfeldig prikker av farge en heldekkende bakgrunn, mens marmorert blader har større flekker. "Medio-spraglete" blader har en lys sentrum, i motsetning til margined blader med en mørk sentrum. "Albescent" blader forsvinne fra gult til hvitt som de modne, og "nålene" bladene er voksaktig og blå-farget.