Hortensia sopp

April 14

Hortensia sopp

Løvfellende busker verdsatt for sine lyse, prangende blomster og mørk, rike løv, hortensia krever fuktig, godt drenert jord i delvis skygge for å oppnå sin berømte glans. Men er værforhold som kreves for å produsere den fuktig jorden også skylden for flere arter av sopp som alvorlig skade anlegget.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en sopp sykdom som rammer mange arter av hydrangea, innskudds en hvite, powdery sopp over bladene på planten. Disse hvit flekker med fjærlett kanter først vises på lavere overflaten av bladene og kan inkludere gul og lilla flekker. Selv om problemet er primært estetiske, minsker det veksten av bladverket. Fungal spores overvintrer på hortensia og kommer til liv om våren i perioder med vått og fuktig vær.

Cercospora Leaf Spot

Cercospora leaf spot vises som runde lilla eller brune flekker på bladene nær bunnen av hortensia. Flekkene deretter slår tan eller lys grå og måle opp til en fjerdedel av en tomme i diameter, før bladene bli grønn og defoliate anlegget. Soppen forblir på løv og at kull bør fjernes og ødelagt for å hindre videre spredning av sykdommen. Soppmidler er effektive hvis brukes når bladet stedet vises først.

Anthracnose

Anthracnose, forårsaket av soppen Colletotrichum gloeosporioides, angrep vanligvis hortensia når ekstremt varmt og fuktig skjer. Hortensia som er altfor befruktet er spesielt utsatt for denne sykdommen som produserer sunkne brune flekker av 1 tomme eller mer på bladene og stammer av anlegget. Anthracnose er preget av vekslende ringer av mørke og lyse vev som gir stedene utseendet på en okser-øye. Soppmidler å kontrollere sykdommen bør brukes i intervaller på 10 til 14 dager.

Botrytis lys

Botrytis lys, også kalt grå mold, viser på knopper og blomster hortensia og er særlig utbredt på store blad hortensia. Liten, vann-gjennomvåt flekker først plage kronbladene før rødbrun flekker oppstår. Kronblad brytes ned raskt i en brun, marmorert klynge dekket av en samling av fuzzy, grå mold. Syke deler av kronbladene faller på blader, utvikle flekker også på bladverket. Soppmidler bidra til å kontrollere denne sykdommen hvis brukes når hortensia først begynner å blomstre og fortsetter gjennom hele vekstsesongen.