Hortensia Planting forhold

March 1

Hortensia Planting forhold

Fem arter fra slekten hortensia plantet vanligvis i USA, men de mest brukte er den Hydrangea macrophylla,"også kjent som bigleaf eller fransk hortensia. Disse løvfellende busker kan nå opp til 12 fot i høyden.

Funksjoner

Bigleaf hortensia er delt i to grupper med forskjellige blomstrende. Hortensias, ofte kalt mopheads, har blomster som vokser i en rund form som ligner en snøball. Blomster fra skjemaet lacecap hortensia i en flatere form, med små interiør blooms omgitt av større.

Habitat

En bigleaf hortensia vokser best i godt drenert jord med morgensol og ettermiddag skygge. Plante den våren eller falle ved å grave et hull ca 2 fot bred og 1 fot dypt, legge til kompost eller andre endringer etter behov. Gjelde de generelle 10-10-10 gjødsel et par ganger i løpet av våren og sommeren vekstperioden. Hortensia ikke blomstre i kaldt klima og trives best i amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet Zones 6 og over.

Grunnforhold

De fleste bigleaf hortensia blomster er blå, lilla eller rosa, avhengig av surheten i jorda. Surere jord, med en pH under 5.5 vil produsere blå blomster, mens rosa blomster trenger en pH 6,5 eller høyere. Hvis pH er mellom de nivåene, vil blomstrer være lilla. En busk kan ha varierende sjatteringer av blomster på grunn av ujevn jord surhetsgrad.