Hjort-resistente planter for grønnsakshager

January 14

Hjort kan skape kaos i vegetabilske hager, forårsaker gartnere i mange områder mye unødig frustrasjon. Hvis dette er et problem for deg, så kan du velge blant en rekke hjort-resistente planter for hagen din.

Frukt og grønnsaker

Mens ingen planter er virkelig hjort-bevis, er sjelden en rekke grønnsaker spist av disse dyrene. Vannmelon og cantaloupe er to frukt alternativer, mens enkelte grønnsaker som tomat, paprika, løk, agurk og auberginer ikke favorisert av hjort som mat, og dermed sjelden skadet.

Urter og krydder

Hjort foretrekker ikke å spise planter som har besk smaker og sterk lukt, som gjør urter ideelle valg for hager i områder utsatt for hjort skade. Prøve voksende mynte, oregano, rosmarin, salvie og timian.

Betraktninger

Visse hageplanter er egnet til forskjellige klimaer, jordsmonn og betingelser. Sjekke amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet sonen kart for å avgjøre hvilke grønnsaker og urter er best for ditt område. En lokal hage ekspert eller samarbeidsvillig forlengelse kanskje også kunne hjelpe deg passer høyre-anlegg til forholdene i hagen din.