Hjort-resistente hage grønnsaker

October 16

Hjort-resistente hage grønnsaker

Hjort er notorisk vilkårlige eaters, som er dårlige nyheter for utendørs hager. Selv huseiere vanligvis bruker gjerder og andre strukturer for å beskytte vegetabilsk planter fra hjort, velge hjort-resistente grønnsaker er et annet alternativ. Alle hjort-resistente grønnsaker har kjemikalier eller andre egenskaper som gjør dem uønsket hjort. Husk, imidlertid, det er hjort-resistente er ikke det samme som hjort-bevis: sulten hjort kan fortsatt knaske på hjort-resistente planter.

Agurker

Agurk plantene (Cucumis sativus) har en naturlig motstand mot beite hjort. Plantene er utrolig populære for hager og produsere lang, vannaktig, grønne-skinned frukter. Reinen har en tendens til å mislike agurk fordi deres blader og frukt inneholder giftige forbindelser som kalles cucurbitacins. Forbindelsene kan irritere slimhinner, inkludert de Slim membranene munn og leppene. En bitter smak i en agurk angir agurken inneholder masse cucurbitacins. Agurk plantene produsere mer cucurbitacins Når møtt med tørre grunnforhold, ekstreme temperaturer, lav jord pH og andre miljømessige påkjenninger.

Poteter

Potet planter (Solanum tuberosum) er også hjort-resistente på grunn av anleggene giftige topper. Som knoller, potet planter utvikle sine stivelsesholdige frukter, eller mer korrekt, rhizomes - underground og vise urteaktige stengler, grener og blader over bakken. Plantene inneholder Solanin og andre giftige alkaloids. Disse giftstoffene er tilstede i potet plante spirer også som grønn hud av bortskjemt potet rotstokker.

Tomater

Tomater (Lycopersicon esculentum) er en annen vegetabilske plante hjort-resistente lister. Mens botanisk tomater er frukt - som er mange produkter som grønnsaker, klassifisere folk vanligvis tomater som grønnsaker fordi de er primært omtalt i salater og hovedretter i motsetning til desserter. Som poteter og andre medlemmer av søtvier familien av planter produsere tomater giftig alkaloider. Mer spesifikt, produsere tomater glycoalkoloids Solanin og demissine stengler og blader.

Allium

Hvitløk er en plante som inneholder løk (Allium cepa), purre (Allium porrum) og hvitløk (Allium sativum). Som med poteter, utvikle frukt eller pærer allium planter tunnelbane, mens deres stammer og løvverk forblir over bakken. I motsetning til noen andre planter, allium ikke stole på giftstoffer å avverge sulten hjort. I stedet pleier sine grønnsaker sterk lukt og bitter smak å holde grazers i sjakk. Sterk lukt av allium grønnsaker, spesielt hvitløk, er resultatet av enzym-alliinase.