Hjort-resistente flerårig busk for skygge

May 30

Hjort-resistente flerårig busk for skygge

Mens bakgårder gir mulighet for å se dyreliv opp nær, hjort spiser er planter en plage snarere enn en glede å se. Ved å plante busker, egnet til fargede områder, som hjort ikke liker å spise, eller busker med skarpe torner som holder alle dyreliv bort, kan du beskytte din blomster, frukt og grønnsaker ble drept. For ekstra beskyttelse, kan du unngå voksende planter som hjort finner spesielt velsmakende.

Delvis skygge

Voksende områder i delvis skygge få redusert lys, vanligvis fra trær eller bygninger som blokkerer noen av sollys. Cotoneasters er lav vekst busker, ca 3 fot høy, med stiv grener og store røde bær i høst og vinter. Disse planter plantet tett sammen som en sikring, og danner en effektiv fysisk barriere, samt å være uappetittlig å hjort. Forthergillas duftende, hvite blomster i flaske-brush figurer vises våren like før mørke grønne bladverket. Det er høst blader, er i strålende nyanser av rødt, oransje, lilla, anlegget mest imponerende funksjon.

Full skygge

Bygninger eller tett blader trær opprette områder med full skygge, som krever skygge-tolerant planter. Summersweet foretrekker våt jord i skyggen og har en kompakt form. Det er høyden på mellom 6 og 8 føttene er balansert med en bredde på opp til 6 fot, og den har hvite duftende i juli og August. Forsythia er en raskt voksende busk med dypt gyllen-gule blomster som blomstrer om våren, og vokser i bymiljøer. Lyse grønne stilkene av den japanske kerria har enkelt gule blomster. Denne busk vokser 5 fot høye og tåler full skygge godt.

Beskyttende busker

Plante en vegg av vanskelige, spiny busker er en annen måte å avskrekke hjort. Noen varianter av barberries, inkludert Goldilocks, har tykke spiny stammer og greiner. Den mørke grønne blader også har prickles og forskjøvet sin gule blomster våren. Søt briar, Rosa rubiginosa, har enkelt rosa blomster som blomstrer om våren og skjule sin vanskelige stammer. Bladene er duftende med en apple duft, og fabrikken produserer røde rose hofter høsten. En annen vanskelige busk med fall farge er firethorn. Skinnende grønne avlang blader på spiny grener markere sin hvite blomster om sommeren. Firethorn vokser til en høyde av 12 fot.

Planter å unngå

Ikke vokse planter som hjort elsker nær hjort-resistente planter. Hjort er tiltrukket asalea og rhododendron. De spiser engelsk eføy, kornell og noen hybrid te roser. Sen lilla og persisk syriner tiltrekke hjort, som har vinger og glatt hortensia. Hjort gjøre rett for bambus planter og finne dem velsmakende.