Hjemmelaget vann funksjoner

September 14

Uansett størrelse legge vann funksjoner interesse til enhver landskapet. Du kan lage dem veldig enkelt med elementer tilgjengelig på de fleste jernvareforretninger. Hvis du legger noen planter, blitt vann funksjoner minihabitats for dyr i nærheten. De fleste vann funksjoner har en base reservoaret vann, og legge til en løpende vann aspekt.

Beliggenhet

Når du planlegger din vann-funksjonen, nøye vurdere plasseringen. Unngå trær er en god idé, som de har rot systemer som vil bli forstyrret av graving, og de kan miste blader i vannet hele tiden. Den andre faktoren er synlighet. Det skal være et brennpunkt, så det ville være bedre å ikke i nærheten av noen stygge områder som søppel kan lagringsområde.

Grunnleggende

Alle vann-funksjonen har et reservoar med en tilleggsfunksjon fontene eller foss. Reservoaret kan være over bakken, i en FAT eller annen beholder, eller det kan være gravd ut i bakken. Delen reservoaret kan være like stor som en dam eller innsjø, hvis du har nok plass. Hvis plass og koster litt mer av et problem, kan en enkel dam gjøres fra en plast plaskebasseng for barn eller forhåndslagde dammen liners, tilgjengelig på landskapsarbeid forretninger. Ta for å sikre både over- og belowground elementer vanntette, enten ved en en plastikk liner eller gjøre en leire base. Du kan legge til fontener og fossefall av ulik kompleksitet begge typer. Et enda mer økonomisk alternativ er en veggmontert fontene, som tar opp lite plass og gir en herlig bakgrunnslyd for patio. Veggmontert modeller er tilgjengelig i mange forskjellige størrelser og stiler.

Planter

Planter, for eksempel gress, siv eller liten busker, legge til utmerket tekstur i en vann-funksjonen. De myke kanten visuelt, binde det i landskapsarbeid rundt. De lager også mer av et habitat for skapninger som kan bruke vannet hull du har gjort. Du kan plassere landskap planter rundt utsiden og sette vannet plantene i reservoaret. Fisk nyte gjemmer seg i roten systemer av vann planter som vannliljer, iriser og lotus.

Rennende vann

En fontene eller foss funksjonen gir dybde og drama og oxygenates vannet for noen fisk bor i reservoaret. Disse er enkle å bygge med en pumpe og noen slange linje tilgjengelig på de fleste oppussing butikker. Fossefall kan gjøres med stein, tre eller annet slitesterkt materiale som vann kan flytte over og rundt. Du kan bruke anseelig kreativitet ved å lage flere nivåer og bruke forskjellige materialer.

Fisk

Fisk serverer mange funksjoner i en vann-funksjonen. Mange folk finner dem ganske avslappende å se og kan plassere en benk i nærheten av dammen for visning. Fisk også holde skadedyr populasjoner under kontroll. Mygg trenger en vannkilde som å legge egg, som kan slå din avslappende vann-funksjonen i en pest yngleplass. Fisk spiser larvene og andre usmakelig critters vil leir i vannet og hagen din. For mindre vann funksjoner er ulike arter av gullfisk egnet; Hvis du har mer plass, koi er et vakkert alternativ.