Hjemmelaget vann filtre for Koi dammer

February 23

En koi pond fungerer som et stille sted for meditasjon, refleksjon og utendørs sammenkomster. Det kan være en viktig del av ditt landskapsarbeid. Det kan også være fokus for hele verftets design. Men er en koi pond mer enn bare en dekorasjon. Det er full av levende fisk og planter, og må ha den samme oppmerksomhet og omsorg som innendørs akvarium. Akkurat som med et innendørs akvarium trenger koi tjern et filter for å holde vannet sunn og ren. I stedet for å kjøpe en spesielt dyre filtersystem for koi tjern, kan du gjøre din egen hjemme.

Vann fra springen og klor

En av de viktigste grunnene til at koi dammer trenger filtre for vann fra springen er at vann fra springen er vanligvis behandlet med klor. Klor er skadelig for fisk og akvatiske planter, og må fjernes fra springvannet før det kan trygt brukes. Aktivert karbon filtre er effektive i å fjerne klor fra vann. Aktivert karbon gjøres ved å utsette en karbon-tunge stoff som kokos skall, tre produkter eller bituminous kull til damp og 2300-graders temperatur. Det er deretter knust for å produsere en detaljert materiale.

Aktivt kull

Det finnes to typer aktivt kull filter. En av dem tvinger vannet i en linje gjennom på kull på press. Den andre bare skjenker vannet gjennom karbon granulater. Denne andre type filter kan gjøres hjemme, bruke en plastflaske fylt med aktivt kull. Karbon granulater absorbere klor av kjemisk reaksjon som vannet går over det, slik at flere trekull brukes, jo bedre for filtrering.

Alternativer

Dette er ikke den eneste måten å fjerne klor fra springen, men. Klor er en svært volatil substans. Vannsirkulasjon og eksponering til luft vil fjerne det uten filtrering. Bruke en hageslange til vannet i dammen skal gi nok lufting for å redusere klor nivåer. Bruk 1.5 til 5,3 gram natrium tiosulfat krystaller for hver gallon av vann for å fjerne klor uten lufting eller filtrering.

Biological Filtration

Den andre grunnen som tapper vann må filtreres er biologisk forurensning. Klor behandling reduserer biologiske forurensning, men nødvendigvis fullstendig eliminere ikke den. I tillegg opprette koi og planter sitt eget forurensninger i tid. Du kan gjøre et hjemmelaget filter for din koi pond av kutte innløp og utløp hull i en kraftig plast beholderen med lokk. Ordne lag av akvariet filterene og/eller glassfiber ovn filtre under innløpet. Kontroller at du bruker fisk-karakter silicon for å forsegle leddene i filteret, å unngå forgiftning fisken.