Hjemmelaget tønne/Carboy renere

August 22

Hjemmelaget tønne/Carboy renere

Brygget dunker - også kalt demijohns - er brygge hjemmelaget vin eller øl, stort glass eller plastflasker, mye som de snudd opp ned i office vannkjølere. En smal flaskehals kreves når du gjør hjemme-BREW, men liten åpningen gjør rengjøringen innsiden av carboy en utfordring. Kommersielle mat-grade rengjøringsmidler er tilgjengelige, men du kan bruke en hjemmelaget renere for å rense indre av carboy eller tønne før og etter bruk.

Etter bruk

For å hindre stikker til indre av carboy for brygging rester, gunk og film, er det viktig å rengjøre den når du er ferdig å lage brygge. Hvis du ikke vaske det umiddelbart, fyll carboy med vann for å holde rester fra tørking og stikker til du kan rengjøre den.

Børsting

Carboy pensel har en lang, vinklet håndtak med en stor nylon børste på slutten. Vinkelen på penselen gjør det enkelt å nå rester som stikker på innsiden av carboy. En metall kleshenger fungerer også bra. Rett på kleshenger og vikle en myk klut rundt slutten, bruker ledningskanalbånd for å sikre duken rundt kleshenger. Ved å bøye hengeren, kan du nå med høy kapasitet på innsiden av carboy.

Food-Safe rengjøringsmiddel

Blande like deler natron, hvit eddik og vann i en stor bolle eller panorere og så helle løsningen i carboy, bruker en trakt. Tips carboy på siden og rull den frem og tilbake, slik at løsningen å nå rester på interiøret før du bruker carboy pensel eller din hjemmelaget penselen for å tørke innsiden av beholderen. Skyll ut carboy med vanlig varmt vann så mange ganger som nødvendig for å fjerne alle støvsugeren. Tips carboy opp ned slik at vannet til å løpe ut. Tillate at interiøret tørr før du setter en stopper for å holde skitt og støv ut av carboy under lagring.

Før brygging

Sterilisere carboy før hver bruk, selv om du renset den grundig etter siste bruk. Du kan bruke samme natron og hvit eddik renere, men du kan også bruke saften fra en nypresset sitronsaft, blandet med en quart av vann til preclean carboy. Dette er spesielt bra for plast demijohns som kan utvikle en sur lukt. Swish sitron løsningen rundt før dumping det ut og skyll carboy grundig med varmt vann.