Hjemmelaget lukt fjerning for teppe

October 26

Hjemmelaget lukt fjerning for teppet kan brukes til å fjerne pet lukt, mugg eller noen andre støtende lukter. De er billige, effektiv og oftest giftfri. Disse oppskriftene benytte ulike lett oppnåelig naturlige ingredienser som du kan bruke til å lage din egen lukt fjerning hjemme. Husk å holde dem utilgjengelig for barn og kjæledyr. De er giftig for hushold renhold, men ikke bør brukes.

Lavendel Odor fjerne

Lavendel blomster har en deilig smak som fungerer bra for deodorizing tepper. Knuse ca ½ kopp friske blomster i en morter eller med baksiden av en skje til å løslate deres duft. Kombiner knust blomster med en kopp natron i en stor bolle. Strø blandingen rikelig over teppet og la den stå i minst 30 minutter.

Gjøre en større gruppe hvis bruker formelen for en del knust blomster til to deler natron. For veldig stinkende tepper, la blandingen stå i flere timer eller over natten. Bakepulver vil absorbere teppe lukt og lavendel blomster vil etterlate en frisk floral duft. Etter tidsramme vakuum tepper grundig.

Essensielle oljen Odor fjerne

Essensielle oljen kombinert med vanlig natron gir en fantastisk lukt remover for tepper sammenlignes med butikk-kjøpte versjoner. Det koster bokstavelig pennies lage hjemme, i motsetning til å betale en premium pris i supermarkedet. Bruke noen essensielle oljen du liker. Lavendel, rose og jasmine arbeid godt hvis du foretrekker en floral duft. Velg sitron, appelsin eller lime en sitrus duft, cedar, sandeltre eller patchouli for en krydret duft.

Kombiner ca 15-20 dråper eterisk olje med hver ½ kopp natron brukes. Denne formelen kan brukes til å lage noen størrelse batch av det odor fjerne. Rør godt for å sikre oljen distribueres grundig. Strø blandingen på de berørte områdene av teppet og la den stå i flere timer over natten, avhengig av deodorization nødvendig. Vakuum teppet grundig.

Husk den essensielle oljen er ekstremt volatile og er ikke en ekte "olje" som vi kjenner den. Grundig kombinert med baking soda, det vil være usynlig bortsett fra dens duft, og vil ikke forlate flekker eller fettrester bak på teppe.

Boraks Odor fjerne

Boraks er et naturlig forekommende mineral stoff, bedre kjent som salt borsyre eller natriumborat. Det er en trygg og effektiv teppe odor fjerne og kan brukes på samme måte til natron. Boraks er ofte brukt for ikke-giftig husholdning rengjøring formål og kan finnes i Klesvask midtgangen i din lokale supermarked. Bare dryss på teppet, la det stå i 30 minutter til flere timer, og deretter vakuum grundig.

Du kan legge til viktige olje eller knust lavendel blomster til boraks i henhold til retningslinjene gitt ovenfor for natron, om ønskelig. Imidlertid vil Borax fremdeles fungere utmerket på egen hånd å absorbere og fjerne carpet lukt. Hindre boraks eller natron fra tilstopping vakuum, feie som mulig fra tepper først og deretter vakuum grundig.