Hjemmelaget damprensere for topp stativer av en ovn

July 3

Hjemmelaget damprensere for topp stativer av en ovn

Regelmessig rengjøring og vedlikehold av ovnen din vil ikke bare holde seg bra, men vil også øke sin levetid flere år. Kommersielle rengjøringsmidler kan kjøpes fra lokale matbutikk. Men hvis du leter etter et økonomisk, mild, miljøvennlig og trygt alternativ, velge en hjemmelaget renere. Mens rengjøring topp rack av ovnen, må sikkerhetstiltak følges. Dobbeltsjekk strømknappen, og sikre at overflaten ikke er varm. Dessuten bruk ikke slipende rengjøringsmidler som de utgjør en skrape overflaten og kan føre til misfarging.

Husholdningenes ammoniakk

Husholdningenes ammoniakk er en aktiv rensing agent som kan bli fortynnet i vann for å lage en stripefrie renere som kan brukes på komfyren overflaten fjerne gjenstridig flekker, slitemerker, mugg og flekket. Husholdningenes ammoniakk også fungerer som en frastøtende og holder skadedyr fra ovnen. Sikkerhetstiltak, som bærer hansker og arbeider i et godt ventilert område må følges. Ammoniakk må aldri komme i kontakt med blekemiddel som det ville sette gratis klorgass som kan være giftige.

Oppvaskmaskin vaskemiddel

Oppvaskmaskin vaskemidler finnes i pulver, væske og gel skjemaer. Videre de ikke bare hjelpe beholde retter feilfri, men også hjelp i å holde stovetop stativet rent. Legg oppvaskmaskin vaskemiddel å varmt vann, og bruke den på komfyrens topp rack. La smuss å overnatte. I morgen, bruk en våt svamp forsiktig gni overflaten og se spruter, fett og flekker forsvinne.

Kremen av Tartar og eddik

Kremen av tartar inneholder kalium hydrogen tartrate og hvit eddik inneholder naturlige Surhet som gjør det en ideell kombinasjon for å kvitte seg med flekker. Bruk like mye kremen av tartar og eddik for å lage en lime og slather den på det øverste racket av ovnen. La det sitte i en halv time, og bruk en gammel tannbørste til å forsiktig skrubbe av skitt belegget.

Natron

Legg bakepulver i en gryte med vann. Mens kokende blandingen, holder gripende løsningen til bakepulver har oppløst helt. Hell løsningen på ovnen rack, og la den sitte over natten. I morgen, kan du bruke en våt svamp for å fjerne alle crud og skitt.

Bleach

Mix 3 deler vann med 1 del blekemiddel, og helle løsningen på stovetop stativet. Bruke en våt scrub pad for å gni i blandingen. Skyll overflaten grundig. Bleach fungerer ikke bare som en renere, men også fungerer som et desinfeksjonsmiddel som dreper bakterier. Bruk hansker under behandling av blekemiddel.