Hjemmelaget dammen renere

September 24

Enten du har en dam for vannplanter eller koi fisk, er det viktig å holde vannet rent. Det er mange dyre kjemikalier du kan kjøpe som gjøre jobben, men kostnadene og harshness er ikke alltid attråverdig. En kombinasjon av god forebygging praksis og en hjemmelaget dam filter gjør det mulig å holde dammen rene og trygge hjemme uten alle de ekle kjemikaliene.

Opprettholde en sunn balanse

Rengjøring dammen hjemme starter med forebygging. Hvis du lar din dammen balanse kommer ut av hånden, kan det være nesten umulig å rent uten bruk av sterke kjemikalier. Siden disse kan være skadelig for både fisk og planter, er det lurt å prøve og holde dammen rent naturlig. Dette kan gjøres med implementerer fra rundt huset og tar bare litt regelmessig vedlikehold for å gjøre jobben riktig.

Hjemmelaget dam Filter

Pondcrisis.com (se referanser), som viser vanlige dammen problemer og løsninger, påpeker at alle tjern filtre, "samler stygge"solid"avfall" og dermed bidra til å opprettholde total renslighet av dammen. Hvis du skal ha en dam som støtter dyreliv, skal du derfor trenger en dam filter. Du kan bruke så mye som du vil på disse i butikkene, men de er enkle å lage hjemme.

Permakultur-ponds.com tilbyr (se referanser) instruksjoner for en hjemmelaget dam renere som er konstruert fra en enkel vannpumpe, vannplante potten, fordampning kjøligere pute og grus. Anlegget potten må være grundig perforerte slik at vann kan fritt passere gjennom men ikke så perforert at grus kan unnslippe. Ta puten og linje sidene og bunnen av potten og sette din standard vannpumpen inni. Fyll kjelen med grus, og plasser i den dypeste delen av dammen eller nær en bevegelige vannkilde Hvis dammen har en.

Koble til vann-pumpe i, og dammen vann og noen avfall og avfall i det vil begynne å sirkulere gjennom hjemmelaget filteret. Anlegget potten vil filtrere ut stokker og stor sak, som skulle øses ut, og kjøligere puten vil fange små partikler. Grus gir et naturlig habitat for dammen bakterier som hjelp til å bryte ned avfallet, som fører til en sunnere, renere miljø uten kjemikalier.

Grunnleggende forebygging

Selv med dette filteret, men kan dammen fortsatt bli meget smusset over tid. Pondcrisis.com notater fisk mat og avfall de produserer er de ledende bidragsyterne til en skitten dam, så unngå overdreven feedings og bruker en dam skimmer ofte for å fjerne avfall og avfall. Bakterier i dammen vil hjelpe med vaskingen, men de kan bare gjøre så mye. I tillegg holde blader, pinner og noen døde blader fra vannplanter fra gjenværende i dammen.

Ikke stol på fisk rent dammen

Holde tjern rent uten kjemikalier starter med grunnleggende forebygging og slutter med hjemmelaget filteret. Fisk kan bidra til å konsumere noen av anlegget rolle i vannet, men vær forsiktig så du ikke stole på dem. Hvis de spiser, bidrar de til mengden avfall i dammen også. Dessverre er det noen "naturlige" saldo av organismer som vil lede deg til en krystallklar dam; hva du ville få under disse omstendigheter vil se flere vakre landskapsarbeid dammen du sannsynligvis håper på som landet dam. Derfor må du filteret for å produsere de beste resultatene.