Hjemmelaget dammen fosser

December 30

Hjemmelaget dammen fosser er enkle å lage. Det er viktig å velge riktig pumpen for jobben. Par det med fleksible rør og fantasien å lage en beroligende landskap funksjon som vil aerate dammen vann for fisk samtidig.

Vesentlige deler

Legge til en foss til dammen krever en pumpe, slange eller rør for å flytte vannet fra pumpen til toppen av din foss, et basseng å fange opp vannet fra pumpen slangen og en spillway for vann å forlate bassenget og dammen. Eksperter anbefaler å bruke fleksible riflet slangen rør fordi det ikke har flyt begrensning av L-bøyer i stive rør som PVC (referanse 2).

Velge riktig pumpen

Få en pumpe vil være den største investeringen i prosjektet. Gjøre noen beregninger før du handler for en pumpe for å finne ut hvor mange galle tjern holder. Hvis motivet foss inneholder en strøm av alle lengden, også beregne volumet av vann som strømmer ned.

Å vite at 7.48 gallon omfatte 1 kubikk fot plass, multiplisere lengde ved bredden av dybden på både dammen og strømmen og deretter multiplisere resultatet med 7.48 å bestemme totale systemet gallon (referanse 2). En pumpe vil måtte flytte nummer gallons hver time. Pumper er oppført med en bestemt gallon per time (GPH) vurdering; Dette nummeret er mengden vann det kan pumpe i en time uten å øke vannet over overflaten (ressurs 1).

GPH ratingen på en pumpe som trengs for en foss vil virke mye høyere enn nødvendig, men pumpen kjemper tyngdekraften og motstanden av friksjon forårsaket ved å flytte vann gjennom en pipe. Vurdere at for hver fot i høyden du heve toppen av fossen over overflaten av dammen, øker "hodet" vurdering. Maksimal er hodet på en pump maksimumshøyden pumpen kan pumpe vannet før strømmen blir null. Også tilsvarer hver 10 fot vannet går gjennom en pipe en annen foten av hodet motstand (referanse 4). Hvis du vet de totale gallons av vann du trenger å flytte og høyden på motivet foss, kan du slå opp riktig størrelse GPH pumpen for dine behov.

Sammenligne pumper hvis flere passer behovene GPH. Beregne driftskostnader av hver pumpe en antatt levetid på tre til seks år kjøre hver dag, hele året. Dele de opererer watt i en pumpe 1000, deretter multiplisere som 24 og 365 for å finne ut hvor mange kilowatt per år. Bruke lokal nytte regningen din informasjon til å fastslå årlige kostnadene til drift og legge det til den opprinnelige prisen på pumpen. Du finner at de dyrere to pumper kan spare penger gjennom levetiden til pumpen (referanse 6).

Utredning av Pieces Together

Tyngdekraften skal gjøre mesteparten av arbeidet i den synlige delen av en foss. Installere pumpen produsentens spesifikasjoner i dammen. Kjør slangen til toppen av fossen. Skjule slangen der den kommer ut dammen kan ta noen kreative plasseringen av stein, planter eller retning når det gjelder visning områder. Hvis du velger å begrave slangen, Vær oppmerksom på at lekkasjene er vanskeligere å Finn og reparer.

Hvis du har laget en strøm, linje vannets banen med gummi dammen fôr før du plasserer steiner eller andre medier. Du kan foretrekker å inneholde vann i weir eller boksen før slik at det å kaskadekonfigurasjon over spillway og inn i dammen. Du kan kjøpe ferdige foss demninger eller opprette dine egne fra en plast beholderen og noen enkle slangen rør kontakter (referanse 5). Koble pumpe til en utendørs stikkontakt med en bakken feil krets interrupter.