Hjem Tips å fjerne Plantain flekker fra klut

December 6

Hjem Tips å fjerne Plantain flekker fra klut

En plantain er en stivelsesholdige grønnsaker i banan familien som kan skape kaos på klær. Under peeling sive plantains en væske som blir til en brun flekk på klær, hender og kjøkkenutstyr. Plantain flekker på klær er vanligvis permanente. Den beste måten å unngå å få plantain flekker når du steker er å bruke olje på hendene og kniv før peeling eller kutte plantains, eller kutte dem under kaldt vann. Hvis dette rådet kommer for sent og du allerede har plantain flekker på stoff, finnes det flere metoder du kan bruke til å fjerne flekker.

Alkohol

Ifølge LifeTips.com, rensevæske fjerner klorofyll og er effektive for gress flekker og andre botaniske flekker. Avhengig av stoff, rubbing alkohol kan ikke helt fjerne flekken plantain, men det kan svekkes det slik at det vises mindre iøynefallende. Nyt farget klut i en bolle fylt med rubbing alkohol i en halv time. Deretter vaskes plagget som vanlig på varmeste innstillingen anbefales for stoffet. Hvis plantain beiset en liten flekk på stoffet, dab stedet med rubbing alkohol flere tid før vask.

Salt

Plantain er en matlaging stift i India, hvor det er mye brukt i en grønn og gul fase som en grønnsak og i sin svarte scenen som en frukt. Ifølge indisk skjønnhet bloggen, fjerne plantain eller rå banan flekker, fordype farget stoff i vann blandet med en generøs mengde salt. Tillate plagget suge to til fire timer og så vaske det i varmt vann.

Sitronsaft

Ifølge nyttig Cooking Tips er den beste måten å fjerne plantain flekker fra hendene med sitronsaft. Denne logikken gjelder også klut. Før du vasker den plantain-farget stoffet, bruke sitronsaft på de berørte områdene. Vær oppmerksom på at sitronsaft kan fjerne farge fra enkelte typer stoff, så kan du teste et lite område før dousing plagget. Etter bruk av sitronsaft, la stoff tørr, så vaske i varmeste temperaturen anbefales for stoffet. Ifølge Chowhound fungerer limejuice også på plantain flekker.

Eddik

På grunn av sin høye Surhet er eddik effektiv i å fjerne vanskelig flekker fra stoffer. I henhold til hvordan å bli kvitt Of Stuff bryter eddik en flekk av klut fiber. Hvis du vil fjerne plantain flekker, suge flekken i like deler hvit eddik og vann. Etter bløtlegging stoffet, bruke eddik direkte på flekken. Deretter vaskes plagget som du normalt bruker din foretrukne Klesvask såpe og varmt vann.