Hjem rot & organisasjon Tips

December 22

Hjem rot & organisasjon Tips

Rot kryper inn i folks liv uansett hvor kresne de er. "Organisere er loven om å gi deg selv mer tid og trygghet," sier profesjonell arrangør Peter Walsh i sin bok "Hvordan å organisere rettferdig om alt." Mange individer er i umiddelbart kontroll og organisere rot mens andre ikke. Decluttering kan bidra til å bringe en følelse av orden og fred til livet ditt. Det kan spare tid og penger og bidra til å frigjøre deg fra unødig. Metoder for å organisere rot varierer, men det er viktig å finne et system som fungerer for din husholdning.

Angi gode hjem For dine eiendeler

Velg områder i ditt hjem for bestemte kategorier av elementer. Velg nøye. Hvis ting ikke tilordnet minneverdig, fornuftige steder, er familiemedlemmer mer sannsynlig å forlate elementer når de lander. Sted like elementer brukt hver dag som saks, strikk og penner i et tilordnet område i hvert rom der de er ofte brukt. Det er lettere å vedlikeholde organisasjonen når det er et angitt sted for alt. "Den gjennomsnittlige amerikanske avfall 55 minutter om dagen på jakt etter ting de vet de har, men ikke finner," advarer profesjonell arrangør Diane Albright i artikkelen "Organisere hjemme."

Utvikle god organisering vaner

Flere ting er mer rot. Håndheve en husoldning beherske, hvis du kjøper en vare, en annen må forlate huset. For eksempel hvis du kjøper en artikkel av klær, må du gi en du allerede eier til en lokal veldedighet. Insistere på at hvert familiemedlem plasserer varer på riktig plass når den ikke er i bruk. Umiddelbart ta med nye elementer som kommer inn i huset så de ikke ender opp kastet på benken eller tabell. Feilplasserte bibliotekbøker, skole tillatelse slips, legen timekort, kredittkort regninger og lignende kan koste dyrt.

Hva å gjøre med overflødig eiendeler

Selge eller gi bort hva du kan av ubrukte elementer. Donere barneklær til en lokal veldedighet eller dine naboer yngre barn og har et verft salg for varer som ikke lenger er nødvendige. Hvis du ikke har mye plass, leie en lagringsenhet for ut-av-sesongen og ferie forsyninger og dekorasjoner. Kjøpe noen solid plast skuffer fra nabolaget salg, avisannonse eller brukte selge området på Internett. Pappesker er god til å lagre noen ting, men utenfor lagring enheter er notorisk skitne og kan bli vannlekkasje. Leie den minste enheten mulig og stable plast hyllene til taket, om nødvendig.

Tamme papir hauger

Din hjemmekontorer, eller hvor du holde papirene, kan være det verste området for potensielle rot. Papers synes ofte å vokse eksponentielt i et hjem. Kaste bort så mange artikler som mulig, og utvikle et godt system for å kontrollere resten. Barns kunstverk kan holdes i en egen boks som barnet har innredet. Har en "artist i uken" skjerm for hvert barn. Post dine barns gjeldende priser og god karakter papirer i en fremtredende plass. På denne måten barn vil vite familien setter pris på sine talenter, men deres rot holdes til et minimum.

Sortere post, arbeid og personlig korrespondanse umiddelbart i grupper, og plassere dem i deres utpekte skuffer eller filer. Hvis du lar papir rot komme til punktet hvor du finner viktig informasjon, vil det koste deg i mer enn én. Kontrollere papir strømmen og andre rot vil øke produktiviteten og løfte tung Last med angst fra livet ditt.