Hjem rettsmidler for tomatplanter

September 28

Fra små, søte kirsebær til den gigantiske meaty biff er tomater en av de mest populære tilskuddene til hjemmesiden hage. Men selv den enkleste anlegget kan bli plaget med problemer, og tomater er intet unntak. De lyse røde fruktene nytes av en rekke skadedyr og sykdommer pleier å kjøre tøylesløs gjennom arter. Heldigvis, en rekke naturlig hjemme rettsmidler er utviklet for å hjelpe deg i din søken etter sunt, produktive tomat vinstokker.

Tomat Blight

Hvis du begynne å se små svarte eller brune flekker på nedre blader av tomatplanter, eller hvis du ser misfarging som vises som konsentriske sirkler (som et mål med en blink), har du sannsynligvis tomat blys. En vanlig soppinfeksjon i tomatplanter, blight begynner ved foten av vintreet og arbeider seg til toppen, decimating innhøsting i prosessen. Å kjempe lyset, begynne med å fjerne alle bladene ser ut som om de kan være infisert, men sørg for plantene er tørr før du begynner å håndtere dem som fuktighet oppfordrer soppvekst. Kast noen syke løvverk, brenne eller plassere i en søppel kasse. Coat de gjenværende plantedeler og noen nærliggende tomat vinstokker natron vask. Dette kan gjøres ved å legge en skje av bakervarer brus, noen dråper vegetabilsk olje og noen dråper oppvaskvann såpe til en gallon av vann. Bland ingrediensene og overføre løsningen til en sprayflaske for påsetting.

Bladlus

Bladlus er små insekter som bruker deres lang munn vedheng Fjern væsker fra planter. En vanlig tomat pest, bladlus trives i varme, fuktige miljøer, viser en preferanse for møre nye skudd og unge blader. For å kvitte seg med bladlus, kan du oppfordre bestander av sine naturlige fiender, kjøpe lady bugs og lacewings og slippe dem på eiendommen. Du kan eventuelt bruke følgesvenn planting, plassere hvitløk, petunias eller cilantro i nærheten. For å styrke effektiviteten av disse tiltakene, kan du også prøve å plassere bitene med aluminiumsfolie rundt foten av tomat vinrankene. Som sollys treff folien, gjenspeiles stråler på undersiden av bladene, skaper en unappealingly lyse miljøet for befolkningen bladlus.

Blossom slipp

Hvis helt frisk tomat vinstokker sprekker i blomst, bare for å ha gule blomster tørke opp og faller av, har du et klassisk tilfelle av blossom slipp. Den vanligste årsaken til blossom slipp er været--som er utenfor din kontroll. Imidlertid bør du planlegge din planting sesongen for å unngå blomstrende i varmt og fuktig vær. Også velge varianter som er utviklet for å vokse i ditt område. Blossom slipp kan også skyldes legge mye gjødsel og mye vann. Tomater trenger bare å bli matet to ganger - første planting og igjen når fruktene begynner å danne. Vanning bare må skje en gang i uken, selv under varme, tørre perioder. Daglig vanning fraråder dyp rot utvikling.