Hjem reparasjon gi finansiering for funksjonshemmede veteraner

December 2

Hjem reparasjon gi finansiering for funksjonshemmede veteraner

Veteraner Administration har to Stipendprogram for hjem reparasjon finansiering for kvalifisering veteraner med funksjonshemninger. Spesielt tilpasset Housing tilskudd og hjem forbedringer og strukturelle bistand programmet tilbys gjennom USA Department of Veterans Affairs å hjelpe funksjonshemmede veteraner vil forbli i sine hjem.

Tilskudd

Den spesielt tilpasset Housing Grant (SAH) gir opp til $50,000 veteraner skadet i tjenesten slik at de kan skape et hjem som er tilgjengelig. Hjem forbedringer og strukturelle hjelp (HISA) programmet tilbyr hjem forbedring og modifikasjon tilskudd på $1200 til $4,100 for veteraner med service-relaterte og ikke-service-relaterte funksjonshemminger.

Funksjonen

Hjem reparasjon gi finansiering tilbys av US Department of Veterans Affairs å hjelpe funksjonshemmede veteraner bor i fellesskapet av sine valg, i hjemmet av sine valg. SAH har hjulpet kvalifiserende funksjonshemmede veteraner endre en eksisterende hjem eller bygge et nytt tilgjengelig hjem. HISA tilbyr mer hjelp. Den primære funksjonen av disse programmene er å tillate deaktivert veterinærer å leve som uavhengig som mulig.

Hvem er kvalifisert?

Spesielt tilpasset Housing tilskudd er tilgjengelig for veteraner som ble deaktivert permanent og helt som følge av aktiviteter i krigstid service (100 prosent service-relaterte funksjonshemming). Fleste av veteraner som kvalifiserer er begrenset til en rullestol og kreve endringer i eksisterende huset planer for rullestolbrukere.

Hjem forbedringer og strukturelle bistand programmet er åpent for et bredere spekter av veteraner og inkluderer disse veteraner som er deaktivert som følge av ikke-service-relaterte forhold. Ifølge Institutt for Veteraner saker HISA programmet håndboken, kan veteraner motta en $4,100 levetiden nytte for:

"(a) Service tilkoblet tilstand.(b) ikke-tjenesten koblet betingelse for en veteran vurdert 50 prosent eller mer service koblet.(c) ikke-tjenesten koblet betingelse for en veteran mottar 38 USC delen 1151 fordeler.

og $1200 livet HISA nytte når nødvendig for behandling av en ikke-service tilkoblet tilstand av veteraner som er:

(a) vurdert mindre enn 50 prosent tjenesten koblet.(b) utladet eller slippes fra aktiv tjeneste for funksjonshemming pådratt eller forverres i linjenav plikt.(c) tidligere krigsfanger, veteraner av meksikanske grensen periode eller verdenskrig.(d) kan ikke dekke utgifter nødvendig omsorg som bestemmes under 38 USC delen 1722 (a), dvs. veteraner som kvalifiserer seg gjennom "betyr testing," som bestemmes via medisinsk pleie kostnader Fund (MCCF).(e) kvalifisert for fordeler under 38 USC § 1710(a)(2)(F) og (e), på grunn av eksponering for et giftig stoff, stråling eller en miljøfare."

Betraktninger

Under SAH vilkår, må det være medisinsk mulig for deaktivert veteran å leve i hjemmet som tilskuddet brukes. En endring i programmet i 2008 lar veteraner bruke denne fordelen opptil tre ganger. Tidligere retningslinjer begrenset tilskudd til én gang per veteran.

HISA programmet dekker ikke større modifikasjoner som er vanligvis dekket av programmet SAH grant. For eksempel er rekkverk installert i dusjer dekket under HISA, mens utvide en bad døråpning ikke. Kvalifiserende veteran må ha en resept for hjem ombygging fra en lege å kvalifisere seg til støtte finansiering.

Misforståelser

Motta tilskudd penger gjennom HISA og SAH programmene er ikke vanskelig og krever ikke betalt assistanse. Enkelte selskaper tilbyr "gi hjelp" for en avgift for å hjelpe funksjonshemmede veteraner gjelder for Department of Veterans Affairs hjem reparasjon gi finansiering, men disse avgiftene er aldri nødvendig. Se spesielt tilpasset bolig faktaark og hjem forbedringer og strukturelle hjelpeprogram koblingene i denne artikkelen referanser for detaljer om hvordan du bruker gratis.