Hjem ovn olje feilsøking

June 22

Hjem ovn olje feilsøking

Olje-baserte hjem ovner er holdbare og ofte sist minst et dusin år uten alvorlige problemer eller måtte erstattes, men noen ganger systemer vil funksjonsfeil eller trenger oppmerksomhet å kjøre glatt. Heldigvis kan en rask inspeksjon ofte identifisere problemet. Sjekk ovnen for å se om det fungerer, Hvis brenneren er, hvis flammen og hvis det er varme riktig.

Strømbrudd

Hvis ovnen nekter å slås i det hele tatt, en kort økning eller strømbrudd kan ha brutt den eller en drivstoff endring kan ikke ha innført nok drivstoff i systemet. De fleste ovner har en tilbakestilling slå på brenner motoren eller ved siden av de viktigste ovn kontrollene. Prøve trykke på knappen en gang eller to, men ikke mer, siden dette kan injisere for mye olje i brenner systemet.

Din brenner motor kan ha permanent brent ut, så hvis tilbakestille ovnen ikke fungerer, ringe i en ekspert til å kontrollere ovnen.

Varme eller brann

Hvis brenneren synes å kjøre, men det ser ikke ut som det er noen flamme stede, slå av systemet og ta en titt på injeksjon dyse, som sprayer olje til tenningen poenget. Selv små partikler kan noen ganger blokkere dette så rengjøring kan ofte løse problemet. Du må bytte ut munnstykket Hvis skaden er ille nok.

Sjekk olje for vanninnholdet, som kan forårsake svak en løsning. Sjekk oljefilteret og andre metalldeler der olje renner gjennom systemet, ser for underskriver av rust eller korrosjon. Hvis det er rust, eller hvis du har andre grunner for å mistenke en kontinuerlig vann lekkasjeproblemer, så spør en ovn tekniker til å teste vannet i systemet. Eksperter bruke en bestemt løsning som endrer farge i nærvær av vann å teste bunnen av olje rom for vann. Noen ganger la olje betale for en time før aktivere ovnen kan løse noen små problemer. Du kan også ha en transformator problem, da transformatoren eller deres ledninger må byttes.

Varmegjenv.syst

Hvis ovnen synes å bli arbeider riktig, men det er fravær av varme kommer gjennom luftinntakene, sjekk luftfiltre, som kan bli tett og må skiftes. Hvis filtrene syntes å være i god form, sjekke fan belte og grunnleggende fan komponenter å sikre at de fungerer riktig. Til slutt, sørg for at alle kanalen arbeidet er riktig koblet til ovnen.

Hvis ovnen starter røyke eller sende lukt i hjemmet, slå den av og kontrollere nøye flues, forbrenning kammer og varmeveksler for problemer. En varmeveksler problemet vil vanligvis resultere i å erstatte hele ovnen, men du kan ofte erstatte skorsteiner eller flues, eller fjerne blokkeringer, for å løse andre problemer.