Hjem metoder for å fjerne riper fra CDer

July 10

Hjem metoder for å fjerne riper fra CDer

CD-er og DVD-er har en innspillingen film (skinnende reflekterende laget) og en plast del. Data lagres på filmen. Ifølge livet Hackery er plastdelen som blir ripete. Riper kan skje naturlig som CDen eller DVDen spilles gjentatte ganger. Riper kan også oppstå fra mishandling platen eller en spiller eller spillkonsoll som må rengjøres. Scratch fjerningen jevner ut riper ved å enten ha overflaten før den selv eller ved å fylle ut riper.

Rengjøring en DVD eller CD

Først rengjør CD eller DVD med varmt vann eller en øyeglasset linse renere og en myk bomull eller micro fiber klut. En skitten, støvete eller flekkete disk kan være grunnen til at det ikke vil spille. Bruke væsken reflekterende siden av CDen eller DVDen, tørke den fra innsiden ut å rengjøre. De livet Hackery og rengjøring Tips nettstedene rapporterer at rengjøring eller reparere disker bruker en sirkelbevegelse kan legge riper. Air tørking disker minimerer sjansen for skrape reflekterende overflaten.

Fjerne riper

Brassó er en svært mild slipende materiale som kan brukes til å fjerne riper. High Tech kanten advarer at Brassó har røyk så CD-er og DVD-er må repareres i et godt ventilert område. Bruke Brassó til riper med en bomullspinne til scratch forsvinner eller er dempet, så rense disken for å fjerne rester. Hvit tannkrem og innsiden av en banan skallet kan fjerne riper også. Følg de samme trinnene med de ulike varene. Unngå gel og whitening stil tannkrem.

Etter Care

Reparasjonsprosessen er fullført etter, sette diskene i en spillkonsoll, laptop eller PC CD/DVD kjøre, eller en spiller, og se om de spiller uten å hoppe. Du kan prøve å reparere CD-er og DVD-en gang hvis nødvendig. Hvis CD- eller DVD-spiller uten hopper over eller stopper, kontroller og lagrer diskene i enkelte tilfeller når ikke i bruk. Bruk en rengjøring disk regelmessig i CD- og DVD-spillere og stasjoner og spillkonsoll stasjoner.