Hjem hage planer

June 3

Hvis du har aldri blitt en grønnsakshage, kan prosessen virke skremmende. Slappe av. Vegetabilsk hagearbeid er en øvelse i eksperimentering og du kan endre et par ting hvert år. Begynne i det små. Hvis du elsker vegetabilsk hagearbeid og tid til å bruke på det, kan du alltid utvide din hage. Vokse bare avlinger du vet din familie vil spise og ikke plante for mye. De fleste begynnelsen gartnere undervurdere hvor mye en hage vil gi.

Instruksjoner

•Velg en solrik nettsted i hagen din for hagen, helst med en sørlige eller sørvestlige eksponering. Selv om salat og andre greener tåler litt skygge, trenger de fleste grønnsaker minst åtte timer sollys per dag å blomstre. Unngå lavtliggende områder hvor frost lommer er sannsynlig å samle. Velg et område nær en vannkilde eller installere et sprinkleranlegg.

•Evaluate prioriteringer når du bestemmer hvor stor å gjøre hagen. Hvis du bor alene eller har en familie og håper å vokse produsere bare for å spise fersk, en 8 av 10 fot hage nok. Hvis du vil fryse eller kan produsere, må en mye større plass, kanskje en 40 med 60 fot plottet. Holde inne sinn, skjønt, som en stor hage tar flere timer i uken å opprettholde. Starte liten så du ikke bli motløs. Forstørre hagen som du får erfaring.

•Decide hvordan du ønsker å legge ut hagen din. Tradisjonelle rader er lett å mulch og ser ryddig, men de er ikke den mest effektive bruken av plass. Du vil også få gjørmete gå gjennom dem. Planting avlinger i Blokkoppsett lar gartnere å få høyere gir fra mindre plass, men noen avlinger, for eksempel tomater, bli en sammenfiltrede rotet med denne metoden. Hevet senger med stier mellom dem er ryddig og lett å vedlikeholde. De varme opp raskt våren og gir pleier å være høy. Imidlertid ikke hevet senger fungerer bra for store avlinger som gresskar eller mais. Hvis du har en stor hage, kan du innlemme flere hagearbeid oppsett i hagen din. For eksempel innhegningen små avlinger, som salat greener, urter og gulrøtter i ryddig hevet senger, men bruker tradisjonelle radene for tomater, mais og poteter. Lå hagen ut på papir, merking hvert område med avlinger du skal vokse. Gruppere lignende planter, som salat og spinat.

•Order noen seedet kataloger. Lag en liste over avlinger skal vokse og forskning varianter velegnet til ditt område. Velg nøye som dette trinnet kan bety forskjellen mellom hage suksess og fiasko. Hvis du bor i et høytliggende klima med en kort vekstsesong, vil du for eksempel har problemer med voksende vannmelon som krever minst 80 dager av varme, solfylte været. Du kan imidlertid vokser spinat, grønnkål, salat, brokkoli og erter. Disse avlinger kjærlighet kjølig vær og vokser raskt.

•Prepare grønnsakshage tidlig på våren når jorda er myk og tørr. Spre 3 til 4 inches av kompost eller gjødsel på jord og graver det til en dybde på 8 inches. Til en stor hage med et rototiller hvis du foretrekker. Kompost eller gjødsel legger tekstur og forbedrer drenering i noen jord, men vær kresen om produktene du bruker. Godt råtnet gjødsel fra en stabil er ofte gratis for å ta, men kan innføre ugress i hagen din. Emballerte produkter er generelt weed-gratis, men kan være dyrt hvis du har en stor hage. Kompost er ofte gratis tilgjengelig gjennom kompostering programmer, men kan inneholde biosolids, som er biprodukter av avløpsvann. Nøye vurdere potensielle fordeler og ulemper av produktet du legger til hagen din.

•Plant din hage, avlinger du har valgt og klima. For eksempel plante cool sesongen avlinger, som erter, spinat, brokkoli og salat fire til seks uker før de siste frost. Vent å plante tomater, paprika, bønner, mais og meloner før etter de siste frost.

Tips og advarsler

  • Selv med den beste planlegging og omsorg, er vegetabilske hager underlagt innfall av Moder Natur. En sen juni haglstorm kan tørke ut det meste av din hardt arbeide, eller lengre varme eller kalde været kan utsette eller redusere avkastningen. Tilnærming hagearbeid med en optimistisk, men fleksibel holdning.
  • Som du får hagearbeid erfaring, prøve nye metoder for å forbedre din hage. Dyrke planter på trellises spare plass eller bruke rad plante for å forlenge sesongen.
  • Mulch din hage med ubehandlet gresset eller weed-gratis halm. Mulches bevare fuktighet og kutte ned på ugress vekst.