Historien om vannpumper

September 27

Historien om vannpumper

Vannpumper blitt eksisterer siden 3000 f.Kr. Tidlig pumper ble gjort med vann hjul og sklier, og brukte dyr for å gi energi til å flytte hjulene. Moderne pumper inkluderer en sentrifugalpumpe, aksialpumper pumpen, jet pumpe og elektromagnetisk pumpen.

Mesopotamians

Mesopotamians var ansvarlig for den første pumpen rundt 3000 f.Kr. De brukte en tre spaken ved vann banken, med en motvekt i den ene enden og en bøtte på den andre. Når pole var presset, motvekt brakt bøtte sikkerhetskopiere og det tømt i et trau.

500 F.KR.

Tre pumper ble oppfunnet rundt 500 f.Kr. De inkluderte vannhjul med Potter knyttet, et vannhjul med rom for vann, og en bøtte kjede, som var en linje gikk en talje med bøtter knyttet.

Force pumpe

Force pumpen hadde en sylinder som brukes en stempelholderen øverst bruke et vakuum for å trekke vann gjennom ventiler. Den ble oppfunnet av Ctesibus av Alexandria, Egypt. Håndpumper er inkludert i denne.

Sentrifugalpumpe og Savery pumpe

Sentrifugale pumpen er motordrevet, med interne arbeidet oppretter sugekraft å trekke vann. Den ble oppfunnet på slutten av 1600-tallet av Denis Papin. I 1698 oppfant Thomas Avery en pumpe som drives på steam til å opprette et vakuum å trekke vann.

Aksialpumper og Jet pumper

Siden 1940-tallet, aksial flow pumper er brukt en kompressorer i jetmotorene. Jet pumper brukes i brønnene som er dypere enn 200 fot.

Elektromagnetisk pumper

Elektromagnetisk pumper brukes til å flytte ledende væsker og kan håndtere ekstremt høye temperaturer. Denne typen pumpe brukes i atomreaktorer.