Historien om Shoji skyvedører

May 25

Historien om Shoji skyvedører

Shoji dører er en vanlig del av japansk oppholdsområder. De kan tjene som en dør, vindu eller rom Skillelinje, og siden de er designet til å skyve, de tar mye mindre plass enn en dør som svinger åpen.

Materialer

Dørene er laget av gjennomsiktig hvit papir over en gitter-lignende ramme av tre. Tradisjonelt var papiret brukes for shoji dører washi, laget av et tre kalt kozo (i samme familie som morbær treet). Moderne materialer, inkludert plast, kan nå brukes.

Opprinnelse

De tidligste folding skjermene kommer fra Kina, dateres til det åttende århundre, ifølge Dianne Lee van der Reyden, senior papir konservator med Smithsonian Institute. I Japan, shoji skjermen utviklet seg til en viktig kulturell element, brukes som en del av te seremonier, et skap for buddhistiske ritualer og som bakgrunn for konserter og dans.

Håndverkere

Håndverkere som opprettet den intrikate arbeidet av shoji dører ble kalt tategu-ya (betyr bokstavelig talt en håndverker som arbeidet i en butikk som spesialiserer seg på skyvedører), ifølge japansk hagearbeid journal Sukiya Living Magazine.

Eksportere vest

Når handel med Japan åpnet med besøk av Commodore Perry i 1853 shoji skjermer ble eksportert og ble populær i europeisk og amerikansk kunst og interiørarkitektur.

Bruker

I Japan brukes shoji dører tradisjonelt på innsiden av utvendig treskodder kalt ama-do. Washi papiret er nyttig for å hjelpe lys rom med sin reflekterende egenskaper. Shoji dører også tjene som en plassbesparende privat ansiktstrekk.