Historien om Hostas

April 5

Historien om Hostas

Hostas er lett å vokse urteaktig flerårig. De er tolerante av skyggen og vokse i en rekke former, farger, størrelser og teksturer. Deres ovale blader varierer fra 2 til 16 inches lang og 1 til 12 inches bredt. Noen hostas kan vokse til mer enn 6 fot over. Blad fargene kan være faste eller spraglete. Klokkeformet blomstene er hvite eller lilla og produsert stilker på opptil 30 tommer høyt. I dag er det hundrevis av forskjellige hostas tilgjengelig for hjemmet gartneren.

Begynnelse

Første hostas vokste i Kina. De utviklet seg i en highland økologi der det var mye nedbør. Pollen indikerer at dette anlegget er en etterkommer av lily-type forfedre. Mange asiatiske planter krysset land broen mellom Sibir og Alaska 15 000 år siden. Hostas er ikke. Derfor er det antatt at hostas utviklet seg etter at broen forsvant. Som planter gå, hosta er en ung slekt, har utviklet seg i løpet av midten til slutten av Pleistocen perioden--1,9 millioner til 10.000 år siden.

Gibbooshi

Fra Kina flyttet hostas til Korea og deretter til Japan. De forskjellige klimaer og ecologies av disse regionene ga opphav til nye arter. Dr. Englebert Kaempfer (1651-1715) var den første Vesten å se og beskrive hostas. Han ga planter navnene, kaller en «Joksan, vulgo gibbooshi Gladiolus Plantagenis folio"og en annen"Gibbooshi altera." Hosta navnet ble først foreslått i 1812 i ære av østerrikske botanikeren Nicholas Thomas Host (1761-1834). Etter 1817 ble hostas også kjent som Funkia.

Av til Europa

Hosta ble importert til Europa på slutten av 1700-tallet. Først ble sendt til en botanisk center i Paris av den franske konsulen i Kina. H. plantaginea kom mellom 1784 og 1789 som et frø. Det var ikke lenge før denne hosta var dyrkes i offentlige hager over hele Frankrike. H. ventricosa, en annen kinesisk hosta, fulgte snart etter. I 1929 sendt botanikeren Phillip von Siebold (1791-1866) flere mer hostas til Europa fra Japan.

Flytte til Amerika

Thomas Hogg, Jr, var den første personen til å bringe hostas til USA i store mengder. Han brakte hostas fra Japan i 1870 selge i hans Manhattan, New York, barnehage. En av disse varianter ville bli kjent som Funkia Thomas Hogg. Selv om siden endret sitt navn til Hosta Decorata, er denne variasjonen fortsatt kjent som Hosta Thomas Hogg. Hoggs import ble etterfulgt av flere mer varig før på midten av åttitallet. Etterfølgende hybridisering i og blant disse mange varianter har produsert nye kultivarer. I dag finnes det over 3000 registrerte varianter av hostas.