Historien av vaskemiddel

April 20

Historien av vaskemiddel

Vaskemidler ble opprinnelig kalt "syntetiske" vaskemidler, fordi de ble satt sammen kjemisk. Selv om såpe hadde blitt brukt til å rense klær i århundrer, betydde innføring av vaskemidler at stoffet kan renses mer effektivt enn noensinne.

Vaskemiddel utviklet

Den første vaskemiddel kom fra Tyskland i 1916, hvor det var kjemisk syntetisert svar på krigstid mangel på fett brukes til å lage såpe. I tillegg forskere forsøkte å opprette en rengjøring stoff som, i motsetning til såpe, vil ikke kombinere med mineraler og salter i vannet som forlater såpe ostemasse på tekstiler.

Vaskemiddel i USA

Selv om vaskemiddel ble produsert i USA begynnelsen på 1930-tallet, det ble først hovedsakelig brukt for vask retter og fine Klesvask, sier såpe og vaskemiddel Association.

"Innebygd" vaskemidler

I 1946, ble de første "innebygd" vaskemidler som inneholder en surfactant/byggmester kombinasjon introdusert i USA Disse svært effektiv vaskemidler som tensider som de viktigste rengjøringsmidler, fosfat forbindelser som brukes som byggherrer for å forbedre rengjøring.

Miljøeffekt

Fosfater brukes i mange vaskemidler mellom 1950 og 1965 ble senere skylden for å ha en negativ miljømessig effekt på innsjøer og elver. Enkelte land har forsøkt å redusere bruken.

Moderne vaskemidler

Moderne rengjøringsmidler er tilgjengelige i pulver og væske (inkludert svært konsentrert former), og er formulert for å rense stoff ved forskjellige temperaturer så vel som å møte en rekke Klesvask behov, inkludert flekken kampene, bleking og stoff mykgjørende.