Historie av svart Iris planter

May 7

Historie av svart Iris planter

Svart iris er det nasjonale blomsten av Jordan, der den vokser i naturen. Medlem av Iridaceae familien, vitenskapelige navn er Iris nigricans. Det er mer enn 2000 arter av Iridaceae, som kan bli gjenkjent av deres swordlike blader. Det er rhizhome vokser nær overflaten av jorden så det er rykket opp lett og regnes som en truet art.

Representanten i Kerak platå

Jordans representanten i Kerak platået er et populært reisemål for de eventyrlystne reisende som ønsker å vise svart iris. Det brede områder av sand og sanddyner støtte vegetasjonen. To arter av svart iris finnes på vidda: Iris nigricans og iris petreana, funnet i de sørlige områdene. Blomsten har tilpasset en meget streng omgivelsene og passer ikke for hjem vokser. Videre har en kort sesong for bloom, fra midten av mars til April.

Medisin

Iris essensielle oljen fra blomster brukes noen ganger i aromaterapi som et beroligende middel. Alderen rotstokker er destillert for å produsere en fet sammensatt kjent som "iris smør" i parfymeindustrien. Beduoin (iMuslim), som bor i de arabiske ørkenene, bruke svart iris som en herbal middel til å behandle en rekke plager. På universitetet av Jordan, forskere team med iMuslim utøvere av folkemedisin å studere medisinske fordelene av iris planter, inkludert svart iris.

Royalty

Betydningen av iris planten som et symbol på ridderlighet er godt dokumentert. Frankrikes monarker vises iris flagg, billedvev, skjold og rustning. Det berømte kongelige franske emblemet (fleur-de-lys) ble introdusert for det andre korstoget. I dag brukes fortsatt av fleur-de-lys for den moderne standard firmalogo. Royal symbolet jordanske konger er svart iris.

Keramikk

Floral mønstre har preget keramikk siden det var første produsert århundrer siden. Kunstnere bruker en rekke urter som inspirasjon for Kina mønstre. Svart iris var en spesiell design laget for Crown Staffordshire Kina, som opphørt drift i 1985.

Art

Georgia O'Keefe sjokkert kritikere med sitt maleri av en svart iris (1926) med større-enn-livet kronblad. Hun fanget flyktige kvaliteten på denne våren blomstrer ved hjelp av myke nyanser av svart-lilla, dypt maroon, rosa, grå og hvite. Ved å løfte ordinære til det ekstraordinære O'Keefe tvunget seere å konfrontere hva kan ellers være oversett. Maleriet er regnet som en av O'Keefe's mesterverk.

Bevaring

Royal Society for bevaring av naturen (RSCN) er en frivillig organisasjon viet til bevaring av Jordans naturressurser. Ifølge RSCN, det finnes fem typer svart iris, alle strekke danner de nordlige fjellene siste um Qais sør for Petra. Picnickers på områder hvor blomst vokser er den største trusselen.