Historie av Iris blomst

March 24

Historie av Iris blomst

Iriser blomstre over hele verden, viser ekstravagante blomstrer i en rekke farger, inkludert dypt lilla, hvit, rosa og gyllen gul. Over 170 iris varianter finnes. Disse strålende blomstene har stimulert av menneskelig fantasi for tusenvis av år.

Iris i oldtidens Egypt

I oldtidens Egypt var iris blomsten et symbol på veltalenhet og makt. Som sådan, prydet det septer av faraoene. Egypterne tilknyttet denne blomsten Falk-ledet guden Horus, og dermed med himmelen og stormer. Roten dannet en urtemedisin for hoste, forkjølelse, leversykdommer og snakebites. Tilsvarende brukte indianere iris rot som rensende og brekkmiddel.

Iris i antikkens Hellas

Moderne kallenavnet til iris blomsten oppstod i antikkens Hellas; der var blomsten knyttet til gudinnen Iris. Som egypterne tilknyttet grekerne denne blomsten meteorologiske fenomener. Iris var en guddommelig budbringer som reiste fra himmelen til jorden på regnbuer. Hun hjulpet Hera, dronningen av gudene. Iris var også en pyschopomp, fører sjelene til kvinner til Elysian felt. Derfor plantet grekerne iris blomster på kvinnelige gravene.

Den Iris og franske kongelige

Som de gamle grekerne samkjøres iris med dronningen av gudene, knyttet tidlige kristne til blomsten jomfru Maria. Frankiske linjalen Clovis jeg adoptert iris som hans symbol på konvertering til kristendommen på sjette tallet. I 1137 innlemmet kongen Louis XII i iris, eller "fleur de lys," i hans personlige standard. Stilisert iris fortsatt et symbol på Frankrike i dag.