Hevet Planter seng drenering ideer

December 19

Hevet Planter seng drenering ideer

Opp hagen senger tillate hjem bøndene å lage ideelle jord blanding for sine planter uten å grave opp bakken til å lage en tradisjonell seng. Men avløpet, som er avgjørende for friske planter, kan være et problem med hevet senger. Om sengen sitter over en våt område eller på en betongplate, finnes det flere tilnærminger til å skape bedre drenering.

Aerate bakken nedenfor

Normalt, hevet senger sitte på toppen av bakken og jord blanding går i senga ramme. Vann renner ned gjennom sengen og i bakken nedenfor. Men hvis hevet sengen sitter på hardt, komprimerte jord, vann vil ikke tappe riktig fra sengen. Før du fyller hevet sengen, grundig aerate bakken nedenfor til å bryte opp jord og gi bedre drenering. For liten seng områder, kan en håndholdt strålesamleren fungere bra. For store områder eller bakken som er svært vanskelig, bruk en rototiller til å gjøre jobben enklere. Aerate ned minst 6 inches, så fortsette med fylle hevet sengen med jord og planter.

Steiner eller grus

Andre områder kan ha motsatt problemet med hard jord - vannfylte bakken. Et hevet sengen direkte over myrlendt område vil holde fuktighet i sengen, noe som kan skade rotsystem planter. Disse områdene trenger et ekstra lag av drenering under sengen. Grave opp ca 6 inches jord under sengen området og legge ned en blanding av grus og små steiner, tilgjengelig som en jord endring på hagesenter. Rock laget vil hjelpe vann piple fra sengen i stedet for å holde fuktighet i det øverste laget av jord.

Plastrør drenering

Et system av rør skjult i hevet senger jord kan betraktelig forbedre drenering i vanskelige voksende områder. Dette systemet er også ideell for senger bygd over en solid struktur, som en betongplate eller patio. I en hage senter, kjøpe plastrør minst flere inches i omkrets forborede hullene. Alternativt kjøpe solid plast rør og bore ert størrelse hull hver 3 inches. Bore hullene skal være på tre sider av rørene, men ikke bunnen. Velg minst synlig veggen av hevet sengen og bore hull stor nok til å passe de rør eller rør. Opprette veggen hullene nederst på sengen og spredt om hver 1 til 2 føtter, avhengig av behovene dine drenering. Lå rørene i seng og gjennom hullene, med om lag 2 inches av rør stikker ut av hage seng. Kontroller at hullene i rørene ansikt oppover for å ta vannet trickling ned, og solid siden vender for å unngå vannet siver inn hevet sengen. Fylle sengen som planlagt. Som vannet renner ned fra overflaten, noen vil angi de boret hullene i rørsystemet og føres ut av sengen.

Skyttergravene

En enkel pebble-fylt grøft kan også forbedre din hevet garden bed's drenering. Denne metoden fungerer best hvis hevet sengen sitter på en litt høyere høyde enn bakken rundt, som drenering vannet vil gjøre bruk av tyngdekraften. Bygge din seng, så Velg en retning der du vil at overflødige vannet renne. Grave en grøft flere fot lang og minst 3 inches bredt. Kontroller at grøften starter minst et par tommene inne hevet sengen. Fjern grøften av skitt, gress og rusk og fyll den med småstein. Dette hindrer at grøften refiling med skitt. Vann fra sengen vil søke laveste punkt og vil sildre ned grøften fra hagen.