Heterotrofe planter

October 20

Heterotrofe planter

Alle planter faller inn i to kategorier - autotrophic eller heterotrofe. Autotrophic planter overleve på enkel molekyler produsert under fotosyntese. De fleste planter er autotrophic. Heterotrofe planter krever mer komplekse molekyler som allerede har blitt behandlet av en livsform. Heterotrofe planter kan være symbiotiske, parasittiske eller kjøttetende.

Symbiotiske planter

Symbiotiske heterotrophs er planter som drar nytte av et felles liv sammen. Det finnes to typer symbiose: endosymbiosis, der én plante bor i en annen og ectosymbiosis, hvor en planter bor på en annen. Alger og sopp som laver er en felles symbiose. Algene gjør maten både planter trenger, mens soppen gir vann og mineraler.

Slyngende planter

Parasittiske heterotrophs er planter som stoler på en vert for ernæring. Sant parasittiske planter, for eksempel dodder, må stole på en vert for sine ernæringsmessige behov. Semi-parasittisk planter, som misteltein, kan produsere klorofyll, men har ikke rotsystemet trekke opp vann og mineraler. Begge typer parasitter bruker root-lignende suckers for å trekke sap fra næringsplanten.

Kjøttetende planter

Kjøttetende heterotrophs er dugelig av fotosyntese men bor i miljøer som krever en nitrogen supplement levert fra levende vesener. Ca 600 arter i kjøttetende planter overleve på insekter og små pattedyr. Bladderworts, som står for halvparten av kjøttetende planter, er avhengige av aspirasjon å fange byttedyr. Prey dyrene er sugd (eller pustende) i en liten sac, der de er langsommere fordøyd. Sundews utgjør en tredjedel av kjøttetende planter og bruke mucilage for å fange byttedyr. Insekter er tiltrukket av og bli sittende fast i en klebrig nektar, slik at anlegget digestive kjertler lukke rundt insekt for fordøyelsen. Det antas å være 100 typer planter muggen, som bruker mugger fylt med nektar og regn vann å fange deres byttedyr. Insekter og små pattedyr er tiltrukket av vannet og falle i pitcher der de er fordøyd. To typer hengsel planter er kjent for å eksistere. Et fly trap tiltrekker byttedyr med nektar og ensnares byttene innen hengslet blader. Fanget insekt får unna og er fordøyd.

Utvalg

En rekke heterotrofe planter tillater dem å overleve i en rekke miljøer. Myrene nord-og Sør-Carolina er hjemsted fly feller, mens planter muggen foretrekker tropiske habitater, som Australia, Madagaskar og Sri Lanka og myrlendte myr som nordvestlige USA og England. Sundews trives i både tempererte og tropiske miljøer, inkludert Marokko, England og USA. Slyngende planter spenner fra nordvest USA til nordlige Sør-Amerika, Mexico og Asia. Symbiotiske planter er hardiest tre varianter av heterotrophs trives i regioner der andre planter kan ikke, inkludert Antarktis og ørkenen i Saudi-Arabia.