Helichrysum planter

May 25

Helichrysum planter

Nesten halvparten av 600 arter av helichrysum planter er innfødt til Sør-Afrika, men du finner helichrysum plantearter i landskap og hager over hele verden. Medlem av familien Asteraceae, som Solsikken, ordet "helichrysum" er avledet fra det greske ord "helios" og "chrysos" og betyr "Søn gold," refererer til blomst farge mange av helichrysum arter. Avhengig av arten, helichrysum planter tilbyr en rekke fordeler og bruker.

Landskapsarbeid

Helichrysum planter er ofte vokst i hager og landskap som staude bunndekkende eller filler planter i US Department of Agriculture hardførhet soner 7 til 11. En årlig i kaldere soner, helichrysum arter - som Helichrysum arenarium, kjent som evig eller dverg evig og Helichrysum bracteatum, kjent som strawflower - vokser som stående, noen ganger buskete planter og er kjent som garden og landskap planter. Som bunndekkende i mildere klima er anlegget raskt voksende, muligheten til å spre lett. Helichrysum planter - som Helichrysum petiolare "Limelight", som kalles også lakris anlegget, med attraktive bunndekkende løv - anses invasiv og må kontroll. Helichrysum planter er ideelle for containere og hengende kurver med anlegget er etterfølgende vinstokker.

Blomster

Selv om mange helichrysum planter har uanselig blomster, dyrkes mange, som evig, dverg evig og strawflower, for lyse, langvarig blomster som er ofte tørket og floral arrangering og håndverk. Strawflower er oftest vokst helichrysum blomsten ikke bare for enkel pleie og blomst farge oppbevaring, men over tid nye varianter er utviklet for å tilby en rekke blomst farge fra lys gul til dyp rødt og lilla.

Medisinsk

I Afrika og Europa, mer enn USA, brukes viktige olje og blader og blomster av helichrysum plantearter ofte for healing og medisinske formål. Selv om hver helichrysum Art kan produsere essensielle oljen, er noen mer favoriserte for sine medisinske egenskaper. En av de vanligste og godt brukt helichrysum artene vokst til medisinske formål er karri anlegget (Helichrysum italicum). Curry anlegget er ikke krydder brukes i kulinariske retter, men navnet stammer fra svak karri aroma bladene har når plukket og knust. Curry anlegg og dens relative Helichrysum stoechas, er kjent som anti-inflammatorisk, anti-blåmerker og anti-bakterielle medisinske applikasjoner. Anlegget essensielle oljen fordeler i tillegg huden som en fuktighetskrem og vev regenerator. Når en infusjon te fra blader er fortært, kan det lindre halsbrann og mage plager.

Kulinariske

Helichrysum anlegget blader eller essensielle oljen brukes noen ganger som en urte smakstilsetting i kulinariske retter, spesielt kjøtt- og fiskeretter. Helichrysum angustifolium eller karri anlegget vil legge til en svært mild karri smaken svinekjøtt og oksekjøtt. Curry anlegget og lakris anlegget blader og blomster til friske salater legge en subtile og interessant smaken. På grunn av helichrysum anlegget medisinske egenskaper, er bladene og blomstene ofte brygget og brukt som te.