Helichrysum blomster

March 18

Helichrysum er en plantefamilie i familien asteraceae som inneholder 500 arter av ettårige planter, stauder og busker. Den vanligste hage helichrysum er H. bracteatum. Kalt strawflower, denne årlige blomstrer med paperlike blomster fra sommer til frost. Anlegget langvarig blomster er en favoriserte tillegg til tørket og friske blomsteroppsatser.

Beskrivelse

Strawflower er en australsk innfødt plante som vokser 2 til 3 fot høye og 1 fot bred med 2 - 5 tommer lang grønn, læraktig blader. Papery, 2 1/2-tommers bred, pongpong-lignende blomstene kommer i en rekke lyse farger, inkludert appelsin, rød, rosa, hvit og gul. Blomstene får sitt felles navn fra det faktum at de har et strå-lignende konsistens når.

Økende krav

Strawflowers krever en varm, full-Søn plassering. De vokser i hagen senger og beholdere, gir jord er godt drenering. Plante container-vokst strawflowers i en jord blanding som har 1 del torv moss 2 deler leirjord og sand. Vann strawflowers når toppen 2 inches jord tørker. Feed plantene i vekstsesongen med en 1/2-styrke løsning på en godt balansert gjødsel.

Høsting og tørking

Harvest nylig åpnet eller okuleres strawflowers for tørking av sent om morgenen når duggen har tørket, og før varmen av dagen får blomst fargene å blekne. Skjær strawflower stilkene ved foten av anlegget og fjern løvverk. Sikre bunter av fire til fem blomster med gummistrikk og henge dem opp ned i en varm og tørr område som gir god luftsirkulasjon, for eksempel et loft. Unngå fuktig eller lyse områder. Strawflowers air-dry i to til tre uker.

Sykdommer

Strawflower er utsatt for fungal sykdommer som dunete mugg og Verticillium vil. Dunete mugg forårsaker gullig bladverket med fuzzy, hvite sporer vises på undersiden av bladene, som krøller seg nedover og faller. Denne tilstanden er vanlig i vått, kjølig vær. Kontrollere dunete mugg i en soppdreper merket for blomster. Verticillium vil er en soilborne sopp sykdom som fører til gulfarging av lavere vegetasjon og blad blodåre misfarging. Denne infeksjonen forekommer vanligvis når en kul våren etterfølges av en varm sommerdag. Unngå plante strawflowers i områder hvor wilt har vært et problem i siste. Aster gult er et virus som forårsaker anlegget stunting og gullig og grønne blomster. Kontroll leafhoppers, som denne tilstanden.

Spre

Samle strawflower frø høsten når blomstene har døde tilbake og brunet. Plante frø følgende våren innendørs eller utendørs direkte i hagen, da temperaturene har nådde 65 til 75 grader F. forvente frø til å spire i én til to uker.