Helårig blomsterplanter

July 16

I motsetning ettårige og stauder som bare i sommermånedene, gir helårig blomsterplanter farge og interesse i hagen din hele året. Mange er lett å vokse, med lave krav for insektmidler eller gjødsel. I å velge helårig blomstene er det en god idé å først vurdere klimaet eller sonen hvor de vil bli plantet. Mest helårig blomstrende planter kan bare dyrkes i de sørlige delene av USA.

Euphorbia

Euphorbia er en hardfør innfødt ørken plante som er tolerant av tørke og ekstreme temperaturer. Euphorbia planter bærer blomster hele året. Det er 2160 varianter av euphorbia, noen som ikke bærer blomster. Noen varianter som røde blomstrende euphorbia punicea og jatropha integerrima er multi-trunked og dyrkes som små trær og busker, mens andre som crown-of-thorns er naturlig lave busker. Hvis du plante euphorbia blomstene i stedet for bare bladverket, må du velge høyre-anlegg. Noen euphorbia varianter bærer blomster som fortsetter å endre idet de modne. Disse inkluderer diamond frost og efanthia. Røttene av planter kan gå ned nesten 100 fot på leting etter vann. Du trenger ikke vann euphorbia ofte; vanning annenhver uke er tilstrekkelig. Euphorbia vokser best i soner 9-11.

Gul Bell

Gul bell er et annet navn for allamanda. Det er også kjent som golden trompet eller buttercup blomst. Den tilhører familien av tropiske vinstokker eller busker som har hårete frø. Når plantene er godt etablert og begynne å blomstre, slutter de aldri bærer blomster. 4 til 6 tommers lange blader av planten er læraktig og blank på 3 til 6 tommer lang blomster ligner i morgensol. Plante gule bells fruktbare, godt drenert jord i full sol. Sviske regelmessig for å holde anlegget ser ryddig og å oppmuntre til ny vekst. Anlegget når en eldre høyde på over 10 fot og trenger en støtte eller gitter å klatre. Gul klokkene er svært attraktive i beholdere samt og brukes ofte til å gi helårig farge på høy trafikk områder som hovedoppføringen måter. Gul bjeller blomstrer hele året, men det er mulig at det kan fryse helt til bakken i harde vintre. Men det gjenoppretter seg så snart jorda varmer opp igjen. Gul bell vokser best i soner 7 til 11.

Frangipani

Det botaniske navnet av frangipani er plumeria. De åtte artene av anlegget bærer blomster i ulike tropiske farger som hvit til gul og varierende nyanser av rose til mørk Burgund. Anlegget har blanke, mørkegrønne blader og stammen og blader har en melkeaktig hvit sap. Frangipani kan enkelt overføres med stiklinger plassert direkte i Haven jord eller potter. Hvis bruker borekaks sted dem en tredjedel av sin lengde i jord. Ikke overwater og holde i et varmt sted. Anlegget er en langsom dyrker det er foreslått for å fjerne blomster sesong som dette oppmuntrer root vekst. Hvis du har en preferanse for en bestemt farge blomst, er det best å kjøpe en plante som er blomstrende for å sikre at du får den ønskede fargen. Frangipani vil blomstre i vinteren også, men må være beskyttet mot frost. Den vokser best i soner 10 til 11.