HDPE vs LDPE

July 8

HDPE vs LDPE

Høy tetthet polyetylen (HDPE) og lav tetthet polyetylen (LDPE) er på motsatte ender av plast programmer spekteret. Tetthet begrepet brukes til å beskrive disse typer plast refererer til måten som polymer molekyler justere. Polymerer er rettere og mer tett sammen i HDPE. Den molekylære strukturen er det som gir alle typer plast egenskapene.

Ulike egenskaper

HDPE materiale er tøff, stiv og motstandsdyktig mot kjemikalier og ultrafiolette stråler, mens resterende lett. HDPE har liten fleksibilitet. LDPE er mykere og mer maleable enn HDPE. Det strekker seg også, slik at det motstår stress oppsprekking. Mens LDPE overholder godt overflater, gjør dens lavere tetthet det mer utsatt for punktering enn HDPE.

HDPE og LDPE programmer

Både av LDPE og HDPE er lett varmformet - eller oppvarmet til en temperatur som de er formes. Produsenter form HDPE til produkter som flytende lagertanker, bord og stoler, rør og utviklet trelast. LDPE blir ofte ark varer som liners, tarps og drop kluter. LDPE brukes også for vannflasker, Mat Lagringsbeholdere, plast slangen og lys arbeidsflater