Hardy sikring planter

October 11

Hekker kan fungere som en privat skjermen eller levende grensen gjerdet, en windbreak og litt beskyttende wildlife habitat for sang fugler og små skapninger. I områder med kalde vintre, tørre eller sterke vind må hekker kunne tåle tøffe forhold til å være effektive og vedlikeholde sine attraktivt utseende. Velg hardy sikring for å sikre at din hekk vil fortsette å arbeide hardt i landskapet, uansett vinteren bringer.

Euonymus

Den Euonymus arten av busker inkluderer en rekke eviggrønne kultivarer spenner fra lav voksende vining planter til høy hekk busker med hvit eller gylne blader. Flere av disse variantene er ganske vinter-hardføre, blomstrende så langt nord som USDA climate sone 4, som inkluderer Vermont og Minnesota. Den bevingede euonymus, eller brennende busk (Euonymus alatus), gjør en utmerket hekk plante, mest merkbar for løvverk snu strålende, glødende rødt høsten. Brennende busk vokser 10 til 20 fot høye og like bred og kan trimmes for å opprettholde en ønsket hekk-figur. 'Golden Prince' sorten av wintercreeper euonymus (Euonymus fortunei) er svært hardfør, ifølge Clemson University forlengelsen. Denne kompakte busk sport strålende gull tips på sin nye blader og vokser til ca 2 til 3 fot høy, så bruk den for en lav sikring eller foran høyere hekk plantings som brennende busk for fargekontrast. Boksen-blad euonymus (Euonymus microphylla) er ikke kaldt-hardføre, men det er tørke og varme tolerant, noe som gjør det til en opton for sørlige gartnere.

Rips

Opprinnelige varianter av rips planter vokser i nord climes i Minnesota og Wisconsin, produserer søt, spiselige bær verdsatt i syltetøy og paier. Flere dekorativ rips kultivarer er spesielt godt egnet til hekk beplantning, ifølge University of Minnesota forlengelsen. Disse inkluderer den alpine rips (Ribes alpinum), som vokser til 3 fot høy og er mottakelig for dyrking i en formell, kuttet hekk. Fedd rips (Ribes Gras) vokser 5 til 7 fot høy og er dekket med krydret-smelling gule blomster i mai. Begge disse varianter er vinter-hardføre så langt nord som USDA climate sone 3--nord for Great Lakes og store deler av sørlige Canada.

Eldste

Amerikansk eldre (Sambucus canadensis) er en hardfør, råder høy busk som produserer også deilige bær, en 1934 bulletin Kansas State College of Agriculture og Applied Science. Cutleaf eldste sorten har en finere blad tekstur, noe som gjør det attraktivt for hekker. Velg disse innfødt eldste varianter for en hardfør, spiselige hekk som er attraktive og produktiv.

Syriner

Gamle kjelleren hull der hus har lenge siden forsvunnet ofte markedet av lilla busker som vokser ved det sted hvor det pleide å være en dør. Lilla er lang levetid gjennom det meste av nordamerikanske er hardiness. Den vokser fra sørlige klima godt inn i Canada. Den kinesiske syrin (Syringa chinensis), persisk syrin (S. persica) og felles syrin (S. vulgaris) var alle vist for å være hardføre i harde vinden og tørr jord av vestlige Kansas med blomstrende på Hays grunnlaget av Kansas State College of Agriculture og Applied Science i landbruket eksperimenter utgitt i 1934. Syriner blossom mest overstrømmende i untrimmed hekker.