Hardførhet soner og busker

October 22

Hardførhet soner og busker

Det amerikanske Department of Agriculture's Hardiness sonen kart er en guide som hjelper deg å finne ut hvilke busker, blomster, trær og grønnsaker er mest sannsynlig å gjøre godt i din del av landet. Nesten alle online leverandører av busker fortelle deg hva soner varene de tilbyr er egnet for. Hvis du kjøper busker i en barnehage eller store boksen butikken, gir etiketter på busker en rekke soner å veilede valgene.

Amerikanske hardførhet-soner

De fleste amerikanske er i soner 3 til 10. Sone 3, den kaldeste i USA oppstår i den nordligste delen av Maine, deler av den enkelte Midwestern land langs den kanadiske grensen og noen steder langs fronten utvalg av Rockies. Sonen 10, den varmeste i USA, finnes bare på sørspissen av Florida og i deler av Sør California ørkenen. Sone 1 og 2 er begrenset til Canada og Alaska. Sonen 11 finnes bare sør for den amerikanske grensen. Det er egnet for busker som trenger temperaturer over 40 grader Fahrenheit.

Beregne hardførhet-soner

USDA beregner hardførhet soner etter temperaturen, med sone 1 er den kaldeste (planter må kunne vinter over ved temperaturer ned til-50 grader Fahrenheit) og sonen 11 (der planter ikke kan overleve vinteren hvis temperaturen går under 40 grader Fahrenheit) som de hotteste. Amerikanske soner krever sone 3 busker skal hardfør ned 40 grader Fahrenheit, mens busker i sonen 10 trenger temperaturer å bo over 35-40 grader Fahrenheit.

Plasseringen av USDA hardførhet soner i USA

Hver USDA hardførhet sone danner en kopp form som det går over hele landet. Sonene på vest og øst kysten er lenger nord enn sonene i midten av landet, på grunn av oppvarming påvirkning av havet på temperaturer på kysten. For å finne ut hvilken sone du er i, ser på kartet, men husk å sjekke med lokale gartnere, barnehage hagebruk forbund eller National Gardening Association for innspill deres også. Kartet tar ikke kontoer mikro-klima, fryse-Tin sykluser, høyde eller nedbør, så byen din kan være i en annen sone enn fem miles nedover veien.

Velge busker for sonen

De fleste busker selges i USA er hardføre i sone 5 til 8 for sonen så du har et stort utvalg av busker å velge mellom. I mer ekstreme soner må du være selektiv. Generelt, er det lurt å ikke gå busker i endene av sonene der de er hardføre. Du vil for eksempel kanskje ikke velge en plante som er hardføre til sone 9 hvis du bor i sone 9. Bare én uvanlige meteorologiske hendelse, for eksempel en langvarig kaldt spell med langt under gjennomsnittet for ditt område, kan føre til tap av alle din sone 9 busker.