Hardfør & vind-Tolerant grensen busker

January 4

Hvis du bor i et område som opplever vær og ekstreme temperaturer, Velg busker som tåler kulde, vind forhold. Se etter arter med tykk, små, voksaktig eller needlelike løv. Unngå busker med store blader, som de pleier å fange vinden og opprettholde gren skade i stormer, ifølge Colorado State University forlengelsen. Bruke den amerikanske avdeling av landbruk anlegget Hardiness sonen kart, som skiller Nord-Amerika i områder etter gjennomsnittlig årlig lave temperaturer, for å bestemme plantene sannsynligvis trives i ditt område.

Sone 3

På USDA sone 3 nå gjennomsnittlig årlig nedturer minus 40 grader Fahrenheit. University of Washington anbefaler furu busker for kaldt, vind områder. Valg inkluderer den lille mugo, en 6-foot-tall evergreen med smale, lyse-grønne nåler. Denne kompakte busk er hardføre i sone 2 til 9. Albyns Scotch pine er hardføre i soner 3 til 7 og har blank, blå-grønne nåler. Det vokser til 18 inches høy og sprer opptil 4 fot. Andre busker for denne sonen er tuja, buffaloberry og russiske mandel.

Sone 4

USDA sone 4-karakter planter er hardfør til minus 30 F. University of Washington anbefaler ceanothus for vind områder. Denne løvbusk blir 4 feet tall i en avrundet, bred form. Har tynne, mørke løvverk og blomster i sommer med hvit-rosa blomster som tiltrekker sommerfugler og kolibrier. Ceanothus er hardføre i sonene 4 til 8. Falsecypress er også hardfør i sonene 4 til 8. Disse motstandsdyktig mot vind evergreens har smale, needlelike løvverk og kommer i en rekke kultivarer. Den gule hinoki, for eksempel vokser raskt til 10 fot høy og har gull og grønne bladverket som modnes til gule. Andre busker for denne sonen er de Anglojap barlind og dverg eastern white pines.

Sone 5

I USDA sone 5 slippe årlig gjennomsnittstemperatur til minus 20-F. Motstandsdyktig mot vind dvergmispel, anbefalt av University of Washington, er hardføre i soner 5 til 8. Dette evergreen har små, mørke løvverk og blomster med hvite vårblomster, etterfulgt av røde bær. Det vokser til 2 fot høy, men sprer seg opp til 6 fot. Vind-tolerant Mohave pyracantha er hardføre i soner 5 til 8. En 10-fots høye evergreen, denne busk har smale, skinnende løvverk og produserer prangende oransje-røde frukter. Andre busker for denne sonen inkluderer Standish barlind.

Sonen 6

Gjennomsnittlig årlig nedturer i USDA sonen 6 nå minus 10 F. North Dakota State University foreslår plante meadowlark forsythia i vind nettsteder. Disse raskt voksende løvfellende busker, hardfør i soner 6 til 8, har liten løvverk. De er verdsatt for sine velduftende, gul våren blomstrer. Penn State University anbefaler barlind busker for vind områder. Fastigata Robusta barlind er hardføre i soner 6 til 7. Dette stående evergreen har lysegrønn nåler og vokser i en smal form. Andre sonen 6-hardføre busker inkluderer thunderhead pines og scarlet firethorns.