Hardfør flerårige planter

August 14

Hardfør flerårige planter

Stauder kan betraktes som planter for varmere klima, men en rekke hardføre stauder er tilgjengelig for Nord dyrkere. Avhengig av hvor du bor, kan du velge blant stauder som er hardføre nok til å overleve den kaldeste temperaturen din vintre kan rett ut.

Hardførhet-soner

United States Department of Agriculture bryter opp landet i anlegget hardførhet soner basert på den gjennomsnittlige vintertemperaturer lav. Den varmeste sonen i landet er sonen 11 i south Florida, som har en årlig lav over 40 grader Fahrenheit. Sone 1, i Alaska, ser temperaturer under minus 50 grader årlig. Mange stauder er hardføre nok til sone 4 og under.

Egenskaper

Stauder er lett å vokse og opprettholde, og har fordelen av å komme tilbake år etter år uten nyplanting. Stauder som er hardføre nok til å tåle lave vintertemperaturer er vanligvis også hardføre nok til å overleve i andre ugunstige forhold, slik som lav kvalitet jord, høy vind og tørke.

Typer

Du kan velge blant en rekke hardføre stauder. Vind blomst, aster og krysantemum er relativt hardfør, som foxglove, hollyhock og peoner.