Hardfør australske planter for kulde

November 1

Hardfør australske planter for kulde

Et land med forskjellige klimaer, Australia kan ofte presentere en utfordring til gartneren. Mens mange plantearter trives i kontinentets varmt til varmt vær, finne hardfør kan kaldt vær planter være vanskelig. Det er flere arter, men som foretrekker et kaldere klima og godt gjennom Australias vintermånedene.

Tulipaner, Crocus og Jacinto

Mens ikke innfødt å Australia, tulipaner, crocus og Jacinto gjøre vel i kaldere regioner av kontinentet og er ofte de første blomstene sees det hver vår. Alle tre planter trenger moderat fruktbar jord som drenerer godt; de trenger også vintervær som en del av deres sovende syklus. Alle tre anlegget er lett å vokse og kan overføres ved å dele pærene eller vokser fra frø.

Grevilleas

Grevilleas er medlemmer av Proteas familien, velegnet til kaldt klima. Faktisk trives noen varianter i temperaturer så lavt som 10 grader Fahrenheit. Mange planter av denne arten vil blomstre i mange måneder, og andre blomstrer hele året. Noen varianter er nesten trelignende og ligner bartrær i blomst. Andre familiemedlemmer blir lav og gir en fargerik bunndekkende. Mange av disse plantene har blitt tilpasset Pacific Northwest USA.

Plumbago

Opprinnelig fra Cape-regionen i Sør-Afrika, dette anlegget kan bli funnet over hele verden og synes godt egnet til Australia. Kjent for sine lys-blå, tiltrekker dette anlegget sommerfugler i blomst. Samtidig ble anlegget brukt i mange folk rettsmidler for behandling av vorter, hodepine og sår. Det får selv sitt navn fra det latinske ordet for kundeemnet, siden det ble brukt til å behandle blyforgiftning.

Fritillaria

Medlem av liljefamilien, fritillaria er hardfør planter som kan trives i kulde. Kjent for sine grasslike blader og rørformede klokkeformet hengende blomster som blomstrer i løpet av vårmånedene sine kronblader kan være stripete eller rutete, og ofte kommer i uvanlige farger som sjokolade, lime grønn og grå. Disse plantene vokser best i skyggelagt skog forhold og foretrekker godt drenert jord med masse humus.