Har du trimme eller knip mødre?

April 28

Har du trimme eller knip mødre?

Full blomster av mødre fargelegge å falle hager. Mødre vokse i hagen senger som ettårige eller stauder, eller som sesongmessige potteplanter. Plantene begynner å vokse i våren, men de begynne ikke å blomstre før dagene begynner å kjøle og forkorte høsten. Klemming og beskjæring plantene nøye fra tiden de begynner å vokse gjennom den blomstrende perioden gir sunn, full planter.

Klemme fordeler

Knipe fjerner en del av hver stamme på unge mamma anlegget. Stem grenene på punktet det er klemt på, danner to ekstra lateral stammer i stedet for enkelt loddrett stammen den hadde tidligere. Hver ny stamme dannet fra knipe produserer sin egen bladene og blomsten knopper, noe som resulterer i en fyldigere plante. Knipe mødre hindrer også anlegget produserer lange, leggy stammer som gjør anlegget vises overgrodd. En klemt mamma har fyldigere løvverk, er mer kompakt og gir mer blomstrer enn en plante som ikke er klemt.

Timing og metoden

Krysantemum krever knipe for beste figur fra når de når 4 inches høy før sankthans. Fortsetter å klype anlegget etter slutten av juni fjerner blomsterknopper og hindrer at planten blomstrer i høst. Fjern toppen én til to sett med blader på hver stamme, knipe stammen av 1/4 tomme over et blad sett. Unnlatelse av å klemme direkte over et blad resulterer i en lang, nakne stamme som ikke gren. Knipe planter hver tredje uke i den opprinnelige vekstperioden produserer fulle planter.

Våren beskjæring

Flerårig mødre vanligvis vokser i hagen senger, men noen ganger gartnere vokse dem som potteplanter. Disse mamma varianter er hardføre nok til å tåle noen vinter frysing så de kommer tilbake hvert år med ny vekst i våren. Kutte anlegget høsten etter det dør tilbake svekker anlegget, som de døde stammer beskytte av mamma fra vinter kalde. Den beste tiden å beskjære er tidlig på våren når de første nye stammer begynner presser gjennom jord. Kuttet ut alle gamle, døde stammer på sin base. Ny grønn vekst vokser raskt i å erstatte den.

Deadheading

Blomstene på mamma wilt og faller, begynner anlegget å produsere frø. Frøproduksjon krever mye energi fra mamma, svekket anlegget og hindre ytterligere blomstrende. Deadheading stopper frøproduksjon og sparer mammas energi. Deadheading også forbedrer utseendet på din mor siden den brune, døde blomster ikke er detracting fra den. Klipp av den gamle blomst-hodet når de begynner å vil. ved å redusere blomstrende stammen tilbake til øverste settet med blader på stilken.