Har alle kjøkkenvasker en Spray underlagsstrøk?

January 12

Har alle kjøkkenvasker en Spray underlagsstrøk?

Mest metall synker er sprayet med en underlagsstrøk, men noen økonomi-modeller inkluderer ikke denne funksjonen. Formålet med underlagsstrøk er ikke å mar vasken med en stygg finish, men heller å beskytte både vasken og cabinetry og redusere noen irritasjonen. I tillegg fordeler finnes det også farene av eldre undercoatings på metall synker du bør være klar over.

Underlagsstrøk

Rustfritt stål og andre metall vasker er sprøytet med en underlagsstrøk, latex eller en gummiert materiale. Underlagsstrøk er litt stygge, som det er ofte svart i fargen, og er sprayet over støydempende harddiskspor puten som er montert til undersiden av vasken. Underlagsstrøk er bare sprayet på undersiden av faktiske vask bassenget; belegget sjelden gjør det på vasken leppe eller VVS deler.

Fordel

Underlagsstrøk bidrar til å opprettholde vanntemperaturen i vasken. Uten underlagsstrøk, vil vask materialet avkjøle vannet raskere enn med belegget. Materialet også hindrer kondens bygge opp. Når vannet kjøler, samler den inn på undersiden av vasken og drypper på wood cabinetry, noen ganger forårsaker mold. Belegget hindrer denne kondens buildup.

Vanntemperaturen

Den nontoxic underlagsstrøk bidrar til å absorbere lyd. Denne funksjonen er spesielt viktig i stål eller metall synker. Som tallerkener, glass og bestikk truffet bunnen av vasken, ville en høyere "clank" skje uten underlagsstrøks evne til å dempe noen av denne støyen.

Farer

Undercoated spray på metall synker før 1970-tallet var ofte laget med asbest. Reparasjon, fjerne eller installere denne typen underlagsstrøk kan sette deg i fare for mesothelioma, ifølge ressurssenter Mesothelioma. En nontoxic latex underlagsstrøk er nå brukt på metall vasker og har vært brukt siden slutten av 70-tallet. Hvis du mistenker underlagsstrøk ble satt på plass før dette tidspunktet, ikke fjerne eller reparere undercoat og kontakt Rørleggertjenester spesialist for å teste materialet.