Hagestell for min hage

January 7

Hagestell for min hage

En velstelte plenen trenger ikke å være en drøm, eller er det avhengig av profesjonelle vaktmester. Hvis du er villig til tid og krefter kreves for riktig hagestell, kan plenen snart være presentasjon i nabolaget. Klippe plenen og vanning det er ukentlige aktiviteter, kreves andre plenen bekymre verv bare én eller to ganger i året.

Plenklipping

Hvis været er svært tørt, plenklipping er nødvendig på regelmessig basis, vanligvis en gang i uken. En gressklipper med skarpe kniver sikrer et rent kutt. Bare trim tredjedel av gress blad om gangen, eksponerer fordi klippe det for nær røttene til for mye varme fra solen. Klippe plenen i et annet mønster hver gang fremmer gress vekst. La gresset liggende på plenen som de satt næringsstoffer tilbake til jorda som de forfall. Unntaket er hvis det klipte gresset er tunge og clump sammen. Store klumper kan drepe ut gresset under seg.

Plen vanning

Tilstrekkelig vann gjennom hele vekstsesongen fremmer en sunn rotsystem for gress planter. Med en sterk rot systemet på plass er gresset mer motstandsdyktig mot midlertidig perioder med tørke. Hvis det er en langvarig tørr spell, er vanning nødvendig å transport mat og næringsstoffer gjennom plantens rotsystem. Soaking røttene med minst en tomme av vann en gang i uken i et par timer er ofte nok vann til å fremme sunn gress. Hage slanger med sprinklere er en akseptabel metode for plenen vanning. Innebygd vanning er en permanent måte å gi vann til plantene regelmessig.

Gjødsling

Uansett hvor god hagestell trenger gresset et løft regelmessig fra gjødsel. Ta prøver fra ulike steder i plenen til fylket direktenummeret kontoret. Følg deres anbefalinger gjelder de riktige forholdet mellom nitrogen, fosfor og kalium, de tre viktigste ingrediensene i gjødsel. Vanligvis foretrekker de fleste huseiere å gjødsle sine gressplener tidlig i gresset vokser sesongen eller den siste måneden av sesongen.

Såing

Å legge til nye frø plenen fremmer nye vekst og erstatter plantene som ikke er blomstrende. Avhengig av gressfrø finner frø vanligvis sted på våren og høsten. Det er mulig å bruke gjødsel og frø samtidig. Velg et frø passer for jordtype, samt mengden sollys frø vil motta. Spirende gressfrø krever bare en liten mengde vann, så det ikke er nødvendig å vanne nye planter med mindre du frø under et tørt spell. Hvis gamle gresset har en masse Tekke, som døde blader og synlige røtter, kan det være nødvendig å aerate plenen før såkorn og gjødsel å få optimale resultater.